AltcoinsKrypto News

Stabelcoin-betalinger overhalede Mastercard i 2022

Stabilecoins oplever stadig større brug og overgår traditionelle betalingsmetoder

En stigende brug af stabilecoins bliver observeret på verdensplan. I 2022 gennemførte virksomheder som PayPal og Mastercard transaktioner for henholdsvis 1,36 billioner dollars og 6,57 billioner dollars ved hjælp af stabilecoins.

Stabilecoins har dog muliggjort overførsler for 6,87 billioner dollars og har dermed overgået selv Bitcoin. Analytikeren Jamie Coutts bemærkede, at accepten af stabilecoins, der overstiger Bitcoin og Ethereum, vil fortsætte med at stige på grund af netværkseffekter og skalerbare blockchain-forbedringer.

Krypto-rails vinder betydning efter bankkrisen

Efter sammenbruddet af flere banker i første halvdel af 2023 er krypto-rails blevet vigtige for betalingsudbydere. Allerede i 2022 overgik krypto-rails de traditionelle fiat-rails. Året 2023 var dog skuffende, da volumen faldt med 80% som følge af markedets cykliske karakter.

Stabilecoin-transaktioner i vækst, men stadig en lille del af traditionelle betalinger

Væksten af stabilecoin-transaktioner er eksponentiel, men udgør kun mellem 0,5% og 3% af de traditionelle betalinger. Coutts ser dog stabilecoins som en “definitiv faktor”, der vil opleve markant stigning.

Ifølge Coutts vil antallet af stabilecoin-brugere inden for 3 til 5 år muligvis overstige antallet af Bitcoin-brugere, drevet af integration af betalinger, partnerskaber med detailhandlere og innovationer baseret på aktiver.

Adresser med stor mængde stabilecoins når rekordhøjde

Antallet af adresser med mere end 1 dollar i stabilecoins nåede en rekordhøjde på 17,4 millioner og har mere end syv-doblet sig siden 2021 og overgår dermed væksten af både Bitcoin og Ethereum. Det traditionelle finanssystem integrerer stabilecoin-betalinger, og PayPal har lanceret sin egen dollar-støttede stabilecoin.

Top  MINA Price Analysis: Ny prisdyk for Mina Protocol - Er den på vej mod nul?

Visa og Mastercard investerer i åbne netværk. Coutts advarer betalingsvirksomheder om ikke at ignorere stabilecoins og dermed gå glip af muligheden for hurtige forbedringer inden for skalering, samtidig med at han forventer yderligere innovationer i fremtiden.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button