Krypto News

Stablecoins: En stridens æble i amerikansk politik

Stablecoins: Et stridspunkt i amerikansk politik

Kryptocurrency har splittet det politiske landskab i USA. Stablecoins har især været en konstant kilde til konflikt i amerikansk politik. Konflikten intensiveredes med lanceringen af Paypals (PYUSD), hvilket også kunne mærkes under forhandlingerne om Stablecoin-loven. Demokraternes leder, Maxine Waters, blokerede først afstemningen. Hendes republikanske modpart, Patrick McHenry, bebrejdede Det Hvide Hus for at forsøge at forhindre lovforslaget.

Til sidst lykkedes det republikanerne at få adskillige demokrater med på deres side. Loven blev vedtaget med 34 stemmer for og 16 imod i udvalget. Det var dog ikke mere end en delvis sejr, da lovgivningsprocessen i USA er lang og der er mange forhindringer for kryptovalutaer. Det er meget muligt, at republikanerne vil skulle indgå visse indrømmelser. Til sidst skal også præsident Joe Biden give grønt lys, og han er som bekendt ikke stor tilhænger af kryptovaluta.

Spanninger mellem Repræsentanhuset, Senatet og den amerikanske centralbank

Repræsentanhusets Finansudvalg har taget anstød af de retningslinjer, den amerikanske centralbank (Fed) offentliggjorde i begyndelsen af august. Disse retningslinjer krævede, at banker, der ønsker at bruge deres egne stablecoins, først skal få tilladelse fra centralbanken.

Politikerne i Finansudvalget ser dette som en angreb på den ‘Clarity for Payment Stablecoins Act’, der blev vedtaget tidligere i august. I et åbent brev henvender politikerne sig nu til Fed-chef Jerome Powell. De hævder, at Fed har “overskredet sine beføjelser” og underminerer “de fremskridt, Kongressen har gjort med hensyn til at skabe ensartede regler for stablecoins.” De fortsætter med at sige, at Fed effektivt har besluttet at forhindre banker i at udstede stablecoins eller blive involveret i stablecoin-økosystemet.

Top  Sådan fungerer mining af kryptokurrency: en oversigt over forskellige metoder

Artiklen fortsætter nedenfor.

Usikkerhed om lovlig regulering af stablecoins

Initiativet til at skabe ensartede regler og øget klarhed for stablecoins er et forsøg på at bringe mere stabilitet til kryptosektoren. Da stablecoins er prisstabile og understøttet af traditionelle finansielle aktiver, er de blevet populære som en digitale valuta og betalingsmetode. Dog har der været bekymringer omkring manglende regulering og potentiel misbrug af stablecoins.

For at skabe klarhed omkring lovligheden af stablecoins har den amerikanske centralbank foreslået, at bankerne skal få tilladelse, før de engagerer sig i udstedelsen eller brugen af stablecoins. Dette har ført til spændinger mellem Repræsentanhuset, Senatet og Fed.

Den politiske fremtid for stablecoins

Det er klart, at stablecoins vil fortsætte med at være et stridspunkt i amerikansk politik. Selvom der er opnået visse fremskridt med vedtagelsen af Clarity for Payment Stablecoins Act, vil den egentlige implementering af reguleringer og den politiske proces omkring dette være langvarig.

Med konstante spændinger mellem demokrater og republikanere, samt usikkerheden omkring præsident Bidens holdning til kryptovalutaer, er det uvist, hvordan fremtiden for stablecoins vil forme sig i USA. Men én ting er sikkert – kryptosektoren vil fortsætte med at være en politisk arena, hvor forskellige interesser og holdninger kolliderer.

Konklusion

Stablecoins har længe været en stridspunkt i amerikansk politik, og debatten raser stadig. Udstedelsen og brugen af stablecoins har skabt spændinger mellem Repræsentanhuset, Senatet og den amerikanske centralbank. Der er behov for ensartede regler for stablecoins, men vejen til at opnå dette vil være lang og vanskelig. Kryptovalutaer generelt vil fortsætte med at være et emne, der deler det politiske landskab i USA.

Top  Vitalik Buterin bringt Plasma zurück: Was bedeutet das für die Zukunft von Ethereum?

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button