AltcoinsKrypto News

Stablecoins overhaler Mastercard og PayPal i transaktionsvolumen, men USA følger ikke med i politik og regulering

Stablecoins har overgået både Mastercard og PayPal i omsætning i 2022 og nåede sidste år en imponerende sum på næsten $6,87 billioner. På trods af deres vigtige rolle i kryptoøkonomien halter USA dog efter i forhold til regulering og global konkurrencedygtighed inden for stablecoins.

Ifølge Jason Somensatto, leder af politik for Nordamerika hos Chainalysis, kontrolleres omkring 60% af alle stablecoin-aktiviteter nu af ikke-amerikanske enheder, hvilket tyder på et skarpt fald i amerikansk indflydelse på dette voksende marked.

En Skift af Fokus fra USA’s Indflydelse

Stablecoins er afgørende for kryptomarkedet og tegner sig for cirka 40% af alle transaktioner på blockchain-netværk. Denne andel har dog ikke været nok til at motivere USA til at skabe et mere konkurrencedygtigt reguleringsmiljø.

For blot et år siden var amerikanske, regulerede virksomheder mere aktivt involveret, men de seneste tendenser tyder på, at denne aktivitet skifter til udlandet. Ifølge 2023-geografirapporten for kryptocurrency sker flertallet af stablecoin-transaktionerne nu gennem ikke-amerikanske, licenserede tjenester blandt de øverste 50 børser.

Konsekvenserne af Manglende Handling inden for Regulering

Somensatto understreger betydningen af en velformuleret regulering for stablecoin-sektoren, især med hensyn til global og national sikkerhed. For eksempel risikerer USA at miste sin evne til at håndhæve vigtige foranstaltninger mod hvidvaskning af penge og bekæmpelse af finansiering af terrorisme.

Udover sikkerhedsbekymringer hævder Somensatto, at USA står over for økonomiske konsekvenser, hvis det fortsætter med at forsømme stablecoin-sektoren. Et ukonkurrencedygtigt reguleringsmiljø kan bremse virksomhedernes vækst.

USA kan også gå glip af muligheden for at reducere omkostningerne for forbrugerne og sænke låneomkostningerne for regeringen. Endelig kan USA miste de fordele, det i øjeblikket nyder som følge af dollarens centrale rolle i international handel og finansiering ved ikke at etablere en dominerende position på stablecoin-markedet.

Top  Kan kunstig intelligens have en meningsfuld overlapning med kryptovaluta?

Et nyt lovgivningsinitiativ, Clarity for Payment Stablecoins Act, kan være en lovende tilgang til regulering af stablecoins. Denne foreslåede lovgivning vil fastlægge standarder for reserveaktiver, give Federal Reserve mulighed for at føre tilsyn og pålægge regelmæssig information til forbrugerne.

Stablecoins: Unikke Risici og Belønninger

Stablecoins er grundlæggende anderledes end traditionelle betalingsmetoder på grund af deres offentlige blockchain-netværksdrift. Somensatto hævder, at stablecoins hverken er mere risikable eller sikrere end traditionelle betalingsformer, men de præsenterer unikke risici og fordele.

Mens traditionelle banker er sværere for myndighederne at overvåge på grund af komplekse systemiske risici, forenkler stablecoins denne proces på grund af deres fulde backing.

Men den samme teknologi, der forenkler tilsynet, præsenterer også nye operationelle risici, hvilket indikerer behovet for særligt tilpassede reguleringsmodeller.

Konklusion

Selvom stablecoins har oplevet en eksplosion i transaktionsvolumen og overgået selv finansielle giganter som Mastercard og PayPal, holder USA ikke trit med denne innovation, når det kommer til politik og regulering.

Med store økonomiske og sikkerhedsmæssige konsekvenser på spil er denne manglende handling bekymrende. Spørgsmålet er nu, om USA vil tilpasse sin kryptoreguleringsstrategi for at udnytte potentialet i stablecoins både i det indenlandske og globale finansielle system.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button