Krypto News

Stigende regulering udfordrer investorer i ejendomsbranchen: Konsekvenser og muligheder for fremtidig investering

Øget regulering sætter dagsordenen for investeringer i schweizisk ejendomssektor

En nylig undersøgelse udført af Hochschule Luzern peger på de udfordringer, som den stigende regulering udgør for ejendomsbranchen i Schweiz. Investorer oplever komplekse bygge- og designregler samt stigende krav til støjbeskyttelse som hæmmende faktorer. Som konsekvens heraf sker der en skiftende tendens mod at foretage renoveringer og nybyggerier i forstæderne snarere end i byerne.

Investeringstendenser på markedet

Pensionskassernes gennemsnitlige eksponering mod ejendomme i Schweiz ligger på 24,3 procent, hvilket understreger ejendomme som en væsentlig investeringsklasse sammenlignet med aktier og obligationer. Samtidig har værdistigninger på andre aktiver medført en formindskelse af ejendomsandelen, men investorer sigter mod at genopbygge deres position i ejendomssektoren.

Fra 2015 er hypo-kreditvolumen hos pensionskasser fordoblet til omkring 2-3 procent, hvilket overstiger bankernes vækst. Stabilitet, sikkerhed og lav volatilitet forbliver hovedårsagerne til investering i hypoteklån.

Udfordringer med bygge- og zonelove

Studien påpeger, at reguleringer i form af love og beslutninger fra myndighederne har en stadig større indvirkning på institutionelle investorer. De oplever processernes kompleksitet og varighed som særligt begrænsende faktorer og har udfordringer relateret til klageprocedurer, komplekse bygge- og designregler samt lejebeskyttelse. Samtidig bør politiske beslutninger give større forudsigelighed ifølge medforfatter John Davidson.

Outsourcing af porteføljestyring

Undersøgelsen afslører, at ejendomsbranchen fortsat er meget fleksibel med hensyn til at outsource administrations- og investeringsopgaver. En betydelig andel af pensionskasser og fonde vælger at outsource funktioner som portefølje- og aktivstyring for at øge effektivitet og reducere omkostninger.

Top  Krypto-entusiaster jubler: Bitcoin-ETFs godkendt i USA! Men Ethereum står overfor kompliceret situation

Fokus på bæredygtighed

En betydelig del af investorerne er villige til midlertidigt at ofre afkastet til fordel for bæredygtighed. Selvom økonomien fortsat er en primær faktor, erkender investorerne, at økonomi og økologi skal gå hånd i hånd på lang sigt. Dog påpeger HSLU, at sociale aspekter stadig er underprioriterede i forhold til økonomi og økologi.

Samlet set understreger studien den komplekse dynamik på ejendomsmarkedet i Schweiz og investorerens behov for at tilpasse sig ændrede vilkår for at opnå en bæredygtig og rentabel portefølje.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button