Krypto News

Studie: Superreiche besitzen ein Viertel des deutschen Vermögens

Ulig fordeling af formuer i Tyskland: Antallet af superreiche stiger

En ny undersøgelse viser, at formuerne her i landet er særligt ulige fordelt. Ifølge resultaterne ejer 3.300 superreiche næsten en fjerdedel af al formue.

Stigning i antallet af superreiche i Tyskland

I Tyskland er der en stigende tendens til at have såkaldte superreiche: Antallet af personer med mere end 100 millioner dollars i finansiel formue steg ifølge en analyse fra konsulentfirmaet Boston Consulting Group (BCG) sidste år med ti procent, rapporterede Deutsche Presse-Agentur (DPA). Ifølge undersøgelsen var der i 2023 i Tyskland 3.300 superreiche, mod 3.000 året før.

Analyse: 73.000 superreiche globalt – 3.300 superreiche i Tyskland

Dette placerer Tyskland på tredjepladsen, efter USA (26.000) og Kina (8.300). På verdensplan er der ifølge rapporten 73.000 superreiche. Frankrig (2.700), Indien (1.200) og Mexico (850) følger efter, som det fremgår af en meddelelse om undersøgelsen.

Rundt 550.000 millionærer

De 3.300 superreiche i Tyskland ejede næsten en fjerdedel af al finansiel formue, nemlig 23 procent, ifølge DPA-rapporten om resultaterne af undersøgelsen. Finansiel formue indebærer: kontanter, bankkonti, obligationer, aktier og investeringsfonde samt pensioner. Ikke inkluderet er aktiver som ejendomme, ædelmetaller og andre fysiske ejendele.

Antallet af millionærer stiger også ifølge analysen: I dollar og kun baseret på finansiel formue steg antallet af millionærer i Tyskland sidste år med cirka 30.000 til cirka 555.000.

Stor kløft mellem rig og fattig i Tyskland

I modsætning hertil er der 66,5 millioner tyskere, der ejer mindre end 250.000 dollars i finansiel formue – tilsammen ejer de “42 procent af al finansiel formue i landet”, som det fremgår af den nævnte meddelelse.

Top  Shiba Inu lancerer Shibarium-Mainnet og opnår 21 millioner wallets efter måneders testperiode. Det nye Ethereum-Layer-2-netværk baserer sig på Proof-of-Participation (PoP) og sigter mod at lette interaktionen med den primære Layer-1-blockchain. Projektet tilbyder en decentraliseret, effektiv og billig platform for transaktioner. Shibarium tiltrækker allerede over 100 projekter, men SHIB-tokenet oplever prisfald efter lanceringen. Shibarium kombinerer dezentralisering, interoperabilitet og brugercentreret design for at skabe innovation i Ethereum-økosystemet.

Formuefordelingen i Tyskland er ifølge Global Wealth Report “over gennemsnitligt ulige”. Uligeheden forventes at vokse yderligere: “Beregningerne fra studieforfatterne viser, at denne tendens vil forstærkes i de kommende fem år”, hedder det i meddelelsen. “De superreiche vil da stå for cirka 26 procent af al finansiel formue i Tyskland”, lyder prognosen ifølge meddelelsen. (Med materiale fra DPA)

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button