AltcoinsKrypto News

Sydkoreas banksektor viser interesse for ‘tokeniserede indskud’

Sydkoreas KEB Hana Bank samarbejder med Bank of Korea om CBDC-pilot og tokeniserede indskud

Sydkoreas KEB Hana Bank vil samarbejde med centralbanken, Bank of Korea (BOK), om sidstnævntes pilotprojekt med centralbankdigital valuta (CBDC) samt alternative løsninger som tokeniserede indskud.

Ifølge avisen Maeil Kyungjae deltager Hana Bank nu aktivt i BOK’s igangværende CBDC Proof of Concept-projekt. Avisen bemærkede, at BOK og Hana vil deltage aktivt i forberedelsen af et “valutasystem baseret på blockchain-teknologi”.

Parterne gennemfører i øjeblikket “intern forskning” om “tokeniserede indskud”.

Centralbanker har set mod populære stablecoins for inspiration til deres egne CBDC-projekter. Men de mener, at de kan gøre det bedre ved at forbedre designet af konventionelle stablecoins. De har betegnet sådanne mønter som “private tokeniserede penge, der cirkulerer som bærerinstrumenter”.

Tidligere på året viste De Blasis et al., at populære stablecoins som USD-pegged USDT oplever en vis grad af prisvolatilitet. Og denne volatilitet er noget, som centralbanker tilsyneladende gerne vil undgå for enhver pris med deres CBDC-projekter.

I april offentliggjorde Bank for International Settlements (BIS) en artikel om tokeniserede indskud og deres potentiale til at erstatte stablecoins i finans- og banksektoren. BIS hævdede, at stablecoins “kan medføre afvigelser i deres relative vekselværdier væk fra par i strid med ‘singleness of money'”.

Som et alternativ, også baseret på blockchain, “cirkulerer tokeniserede indskud ikke som bærerinstrumenter, men afregnes derimod i centralbankpenge” og “er mere i overensstemmelse med ‘singleness'”, skrev BIS.

BIS hævdede også, at tokeniserede indskud kan “muliggøre udvidet funktionalitet ved at bygge videre på programmérbare registres kapacitet til at introducere betinget udførelse og sammensætning af transaktioner”.

Det ser ud til, at BOK har taget disse anbefalinger til sig. Og sydkoreanske kommercielle banker, der tilsyneladende er bekymrede for at blive udelukket fra CBDC billedet, ser ud til at være interesseret i at skabe sig en niche i rummet.

Top  Unciphered Tilbyder Hjælp til Tidligere Ripple CTO Stefan Thomas' Forsvundne Bitcoin

Hana har udforsket blockchain-området i omkring en halv snes år. Banken har gjort fremskridt inden for blockchain-baseret ejendom og investeret i forskning inden for kryptosektoren.

BOK har i mellemtiden arbejdet sammen med en række kommercielle banker om det digitale KRW-projekt.

Maeil Kyungjae betegner tokeniserede indskud som et “opkommet varmt emne” i den finansielle verden. BIS’ artikel fra april blev medforfattet af Hyun Song Shin, en tidligere økonomisk rådgiver for Sydkoreas præsident.

Også rivalen Woori Bank’s Woori Financial Management Research Institute har for nylig udgivet en rapport om tokeniserede indskud. Og medieudlåget bemærker, at indenlandske kommercielle banker begyndte at vise “stor interesse for tokeniserede indskud”, da BOK-guvernøren Lee Chang-yong fortalte deltagerne ved et BIS-arrangement i marts, at “der er behov for tokeniserede indskud” i banksektoren.

Hana’s Management Research Institute forudsagde sidste måned, at det indenlandske marked for sikkerhedstokens vil vokse til omkring 27 milliarder dollars næste år.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button