BitcoinKrypto NewsRipple

Trump eller Harris: Regulatoriske ændringer på vej i krypto-verdenen

Trump eller Harris: Hvem former Kryptoens fremtid?

Den kommende US-præsidentsvalg har stor betydning både politisk, økonomisk og regulatorisk, især for Krypto-branchen. Resultatet af valget kunne drastisk ændre den regulatoriske landskab for kryptokurver i USA. Donald Trump, den tidligere præsident og Republikanske kandidat, har i de seneste måneder indtaget en mere positiv holdning til digitale valutaer. Mens han tidligere kaldte Bitcoin for “svindel” under sin embedsperiode, ser han nu muligheden for at gøre USA til den globale kryptohovedstad. På Bitcoin 2024-kongressen i Nashville lover han, at regeringen under hans ledelse ikke vil sælge nogen af deres Bitcoin-beholdninger, og at USA vil føre en krypto-venlig politik.

Kamala Harris, den nuværende vicepræsident og Demokratiske kandidat, følger dog en langt strengere tilgang. Biden-regeringen har de seneste år truffet flere foranstaltninger for at bekæmpe krypto-virksomheder, især mod ulovlige aktiviteter som hvidvaskning af penge og svindel. Berømte sager som anholdelsen af Sam Bankman-Fried (FTX) og Changpeng Zhao (Binance) viser regeringens konsekvente linje, som Harris sandsynligvis ville fortsætte. Hun understregede dog under en indsamlingsbegivenhed i New York også behovet for at etablere en regulatorisk ramme, der fremmer innovation uden at sætte forbrugerbeskyttelsen over styr.

Håb om ensartet regulering

For Krypto-branchen repræsenterer valget en mulighed for at opnå den længe ventede klarhed og ensartethed i reguleringen. I de seneste år har reguleringen af kryptokurver i USA været fragmenteret, med forskellige myndigheder som SEC (Securities and Exchange Commission) og CFTC (Commodity Futures Trading Commission), der delvist har truffet modstridende foranstaltninger. Dette har ført til usikkerhed om, hvilke regler der gælder for hvilke digitale aktiver. Især under ledelse af Gary Gensler, formand for SEC, er der sket en øget indsats mod krypto-virksomheder, der ikke overholder gældende love. På politisk plan har især medlemmer af den amerikanske Kongres spillet en central rolle i debatten om krypto-reguleringer. To af de førende US-lovgivere, der arbejder for krypto-regulering, er Senator Cynthia Lummis og Patrick McHenry, formand for Finansaftalen i Repræsentanternes Hus. Begge er overbevist om, at en omfattende amerikansk krypto-lovgivning kunne vedtages inden udgangen af dette år. “Jeg tror virkelig, at vi vil opnå noget under ‘Lame Duck'”, forklarede Lummis på Financial Markets Quality (FMQ) Conference. Denne “Lame-Duck-session” i den amerikanske Kongres finder sted efter valgene, men før de nyvalgte repræsentanter tiltræder deres embede.

Top  Pas på: Risici ved køb af værdipapirer og kryptokurver

Lobbyister og den voksende rolle for Krypto-industrien

En anden faktor, der påvirker de regulatoriske beslutninger, er den voksende indflydelse fra lobbygrupper. Krypto-industrien, der er vokset massivt i de seneste år, investerer i stigende grad i politisk lobbyarbejde. Informatikeren og kryptoeksperten Molly White undersøgte ved hjælp af dataprojektet OpenSecrets, at over 182 millioner dollars fra krypto-virksomheder er blevet kanaliseret til politiske donationer og lobbyarbejde i 2024. Disse virksomheder har en stærk interesse i, at reguleringerne fremmer innovation og samtidig forbliver konkurrencedygtige internationalt. Virksomheder som Coinbase og Ripple har gentagne gange opfordret til, at USA bør indtage en ledende rolle i den globale diskussion om krypto-regulering.

Redaktion finanzen.net

Opdag de seneste Bitcoin News her

Opdag de seneste Ripple News og opdateringer

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button