BitcoinKrypto News

Tysklands BNP faldt i 2023: Lavt efterspørgsel fra ind- og udlandet og høje priser fortsætter med at bremse økonomien

I 2023 ligger det tyske bruttonationalprodukt (BNP) 0,3% under sidste års niveau, ifølge beregninger fra det tyske statistiske kontor. Den kalenderjusterede tilbagegang var på 0,1%. Dette skyldtes fortsat høje priser og ugunstige finansieringsbetingelser, der førte til lav efterspørgsel både indenlands og udenlands. Selvom der var opsving efter nedgangen i 2020, stoppede dette i 2023. BNP’en lå dog 0,7% højere end den før-coronakrisen i 2019.

Erhvervspriserne på landbrugsprodukter faldt med 11,0% i november 2023 i forhold til året før. Dette skyldtes hovedsageligt en basal effekt på grund af det meget høje prisniveau i samme måned året før. Sammenlignet med oktober 2023 steg priserne i november 2023 med en smule 0,1%.

Ifølge det europæiske statistikkontor Eurostat gik industripoduktionen i eurozonen ned med 0,7% fra oktober til november 2023. Sammenlignet med samme periode året før, faldt industripoduktionen samlet set med 6,8%, og produktionen af investeringsvarer faldt endda med 10,3%.

Morgendagens fokus ligger på økonomiske resultater fra Tyskland. Efter at markedet i går havde fokus på de seneste BNP-tal for 2023, går fokus nu til forventningerne til den tyske økonomi.

Deutsche Anleihen oplevede tab efter svage økonomiske data. Wall Street var lukket på Martin Luther King Days, og DAX blev svækket af manglende positive impulser.

Dassault Aviation undlod at nå deres eget leveringsmål sidste år, hvor de leverede 13 Rafale-kampfly og 26 Falcon-businessjets, selvom de havde planlagt 15 og 35 henholdsvis.

Drägerwerk rapporterede en stigning i omsætningen på 13,2% til 3,37 milliarder euros i 2023, men forventer nu kun en stigning på 1,0% til 5,0% i år. EBIT-marginen forventes at falde til mellem 2,5% og 5,5% efter at have været 4,9% i 2023.

Top  Ripple testet den digitalen Euro: Wie sich die Integration auf den XRP-Kurs auswirken könnte

Douglas’ parfumerikæde oplevede en stigning i omsætningen på 8,3% til 1,56 milliarder euros i julekvartalet, med vækst i både butikssalg og online handel, sidstnævnte med en vækst på 10,7%.

I forhold til USD faldt EUR indledningsvis på baggrund af svage økonomiske data, men var senere tilbage på næsten samme niveau som dagen før. Olipriserne faldt lidt, og Bitcoin oplevede også et fald.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button