AltcoinsKrypto News

Udenlandske besøgendes “digitale yuan” stiger – og flere kinesere får nu deres løn i CBDC

Overseas Visitors’ Digital Yuan ‘Uptake Rising’ – and More Chinese Now Paid in CBDC

Chinese officials rapporterer, at antallet af udlændinge, der bruger den digitale yuan, er stigende, samtidig med at flere borgere modtager deres løn i CBDC-tegnebøger.

Ifølge Hangzhou Daily har statslige banker i Hangzhou Asian Games Village “modtaget delegater [atleter og trænere]” fra hele Asien ved særlige digitale yuan “demonstrations” stande.

De udenlandske “delegationer” blev vist, hvordan man bruger den digitale yuan til “køb” i forskellige butikker i og omkring Asian Games Village.

Atleter og andre kunne “opleve sikkerheden og bekvemmeligheden” ved mønten “på første hånd” under legene, der blev afsluttet den 8. oktober.

Begivenheden var den første store internationale præsentation af mønten.

Og Kina markerede begivenheden ved at frigive en række nye CBDC-funktioner rettet mod udenlandske besøgende.

Disse inkluderer en engelsksproget version af centralbankens digitale yuan-app og et link til Hongkongs FPS-betalingsplatform.

Samtidig er statslige banker begyndt at promovere mønten til internationale studerende på kinesiske universiteter.

Ifølge Xinhua (via China Economic Daily) kan besøgende i Kina nu “registrere og åbne en digital yuan-tegnebog med et udenlandsk mobilnummer.”

De kan også fylde deres tegnebøger op med internationale Visa og MasterCard-bankkort.

Og ikke-kinesiske beboere kan også bruge QR-koder fra Alipay og UnionPay til at foretage betalinger i Fastlands-Kina “gennem visse udenlandske tegnebøger.”

En talsperson for Industrial and Commercial Bank of China sagde:

“Tidligere kunne udlændinge, der kom til Kina, kun bruge digital yuan-tegnebøger til at betale, mens de brugte pengene. Men nye funktioner gør det muligt for dem at “fylde op først og bruge senere.” Dette vil gøre betalingsprocessen kortere og resultere i enklere og mere problemfri transaktioner.”

Top  Kryptovalutaer som Bitcoin og Solana stiger: Kan markedsværdien nå 6 billioner dollar?

Men det ser ud til, at CBDC ikke er det eneste kinesiske betalingssystem, som har haft gavn af legene.

Samme medie citerede Alipay-data, der viser, at “siden starten af Asian Games er det gennemsnitlige antal daglige betalinger foretaget af indrejsende turister på Alipay steget med 69%.”

Dong Ximiao, Chief Researcher hos China Merchants Union, sagde:

“Praktiske og nye former for grænseoverskridende betalinger kan optimere betalingsoplevelsen for udenlandske turister, der kommer til Kina. Dette vil yderligere drive det kinesiske detailmarked.”

Uderlandske besøgendes digitale yuan-tiltag stiger – og flere kinesere får nu løn i CBDC

Imidlertid betaler flere kinesiske statslige virksomheder nu deres medarbejdere i digitale yuan-tegn.

Sidste måned sagde det statslige bureau, der driver finansielle operationer i Zhongkai High-tech Industrial Development Zone i Huizhou, Guangdong-provinsen, at det ville begynde at betale sine medarbejdere med CBDC’en.

Og Huizhou Daily rapporterede, at bureauet nu har gennemført sin plan.

Medieoutletet rapporterede, at bureauet “betalte digitale yuan-lønninger til 1.211 [kommunistpartiudnævnte embedsmænd] og ansatte i 25 distriktsniveau-agencyer og offentlige institutioner.”

Flytningen markerer første gang, at arbejdstagere i provinsen modtager hele deres løn i CBDC-tegn.

Byens embedsmænd hævdede, at der hidtil er åbnet 649.000 personlige digitale yuan-tegnebøger i Huizhou.

Der er også åbnet 55.000 virksomhedstegnebøger i byen.

Tidligere på året annoncerede byen Changshu i Jiangsu-provinsen, at “alle offentlige embedsmænd og medarbejdere i statslige virksomheder” vil blive betalt i digital yuan fra maj 2023.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button