Krypto NewsRegulierung

Undersøgelse afslører: Hedgefond ‘låner’ kundepenge fra FTX, aflyser Alameda Research

Mængden af FTX-kundeeindskud lånt af Alameda Research afsløret i lækket optagelse

En 75 minutters lydoptagelse, der blev optaget i hemmelighed af Caroline Ellison, afslører det præcise tidspunkt, hvor 15 tidligere medarbejdere hos Alameda Research opdagede, at hedgefonden lånte kundeeindskud fra FTX.

Den optagelse, som Cointelegraph har fået adgang til, giver nye indblik i den pressefølelse, som Ellison og Alameda-medarbejderne oplevede i tiden op til FTX’s sammenbrud.

“Alameda har lånt en masse penge via kortsigtede lån og brugt dem til forskellige illikvide investeringer. Som en række FTX- og FTX-US-aktier… De fleste af Alamedas lån blev brugt til at opfylde disse tilbagebetalinger,” erklærede Ellison angiveligt under et møde med de implicerede medarbejdere i Hongkong den 9. november 2022.

“”I sidste ende lånte vi en masse penge fra FTX, hvilket betød, at FTX havde en mangel på kundeeindskud,” tilføjede hun over for de ca. 15 tilstedeværende medarbejdere.

Udvalgte dele af lydoptagelsen fra mødet blev afspillet for retten den ottende dag af straffesagen mod Sam Bankman-Fried den 12. oktober som en del af Christian Drappis vidneforklaring. Drappi er en tidligere softwareudvikler hos Alameda.

Drappis vidneforklaring fandt sted umiddelbart efter Ellisons næsten tre dage lange vidneforklaring. Det antages, at Drappi og mange andre Alameda-medarbejdere ikke vidste, at hedgefonden angiveligt havde brugt FTX-kundeeindskud til at finansiere deres handelsaktiviteter.

I optagelsen kan man også høre, hvordan Drappi spørger Ellison, hvornår hun fandt ud af om den misbrugende brug af FTX-brugernes indskud af Alameda og hvem ellers i virksomheden vidste det.

Først ville Ellison ikke svare på det, men Drappi insisterede:

“”Jeg er sikker på, det var ikke en YOLO-beslutning, eller hvad?””

Top  Bitcoin Kurs stiger, mens andre kryptovalutaer også oplever vækst - få det fulde overblik her!

Ifølge medieberetninger fra retssalen blev afspilningen af denne udtalelse en af de mere humoristiske øjeblikke i retssagen, da Drappi måtte forklare begrebet “YOLO” for alle tilstedeværende, idet han ønskede en bekræftelse fra Ellison om, at brugen af FTX-kundeeindskud ikke kun var en “spontan” beslutning.

I sin vidneforklaring beskrev Drappi også Ellisons opførsel under mødet som “ydmyg” og utroværdig over for Alameda-medarbejderne. Han sagde, at han var “forbløffet”, da han blev klar over omfanget af forholdet mellem FTX og Alameda, og han opsagde sin stilling næste dag.

Ifølge Aditya Baradwaj, udvikler hos Alameda Research, som også var til stede under mødet, var stemningen i rummet “meget anspændt”, da Ellison afslørede en række nye oplysninger, som aldrig tidligere var blevet diskuteret internt – herunder den senere opgivne overtagelse af FTX af den dengang største konkurrent Binance.

“Det var ret klart, at der ikke var nogen fremtid for virksomheden, og at vi alle skulle gå. Og det gjorde vi så,” fortæller Baradwaj.

“Reguleringsmiljøet skal fortsat overvåge FTX nøje og sikre, at de har nok ressourcer til rådighed til at dække deres kundes indskud,” sagde Ellen Landsman, en advokat fra MarketStreet Group.

Artiklen er baseret på en lækket optagelse af et møde mellem Caroline Ellison og tidligere medarbejdere fra Alameda Research. Optagelsen afslører, at Alameda Research lånte kundeindskud fra FTX til at finansiere deres investeringer. Lydoptagelsen blev afspillet som en del af straffesagen mod Sam Bankman-Fried, grundlæggeren af ​​FTX, hvor han blev anklaget for misbrug af kundemidler. Vidneforklaringerne afslører, at flere af Alameda-medarbejderne ikke var klar over denne praksis og blev chokerede, da de fandt ud af det. Anklagerne i sagen hævder, at FTX tillod Alameda Research at låne kundeeindskud, hvilket skabte en mangel på midler hos FTX. Eksperter mener, at tilsynsmyndighederne bør øge deres overvågning af FTX for at sikre, at de har tilstrækkelige midler til at dække deres kundeindskud.

Top  VanEck er klar til at lancere Ethereum Spot-ETF før konkurrenterne: Hvorfor SEC ikke bør vælge vindere

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button