Krypto News

US-inflationsdata påvirker tysk aktiemarked negativt

Inflationsdata belaster det tyske aktiemarked

Den tyske aktiehandel oplevede en markant nedgang, da højere end forventede forbrugerprisindeks fra USA ramte markedet. Dax-indekset faldt med 0,92 procent til 16.880,83 point, mens MDax-indekset af mellemstore virksomheder endda faldt med 1,42 procent til 25.724,51 point.

Inflationens indvirkning

Kapitalmarkedstrateg Jürgen Molnar fra Robomarkets havde advaret om, at inflationsdata ville have en betydelig indvirkning på markedet, da de er afgørende for den amerikanske centralbanks (Fed) pengepolitik. Selvom inflationen faldt i januar, lå den stadig på 3,1 procent i stedet for de forventede 2,9 procent. Dette nedslående resultat svækkede håbet om hurtige og betydelige rentesænkninger.

Potentielle rentesænkninger

Ifølge Tobias Basse fra Landesbank NordLB, vil der først kunne komme mere klarhed omkring de fremtidige makroøkonomiske trends, før Fed kan gennemføre en rentesænkning. Han mener dog, at større problemer hos amerikanske regionalbanker stadig kan udløse en hurtigere reduktion af den nuværende rentemargen på 5,25 til 5,50 procent.

Aktiernes præstation

Teknologivirksomheder blev særligt hårdt ramt af markedskrisen. For eksempel faldt aktierne i chipproducenten Infineon med fem procent, mens Rheinmetall-aktier steg med 4,6 procent. På trods af den dystre markedssituation formåede selskabet at fortsætte sin rekordopstigning.

Resultater for andre virksomheder

I mellemtiden oplevede SDax-selskabet Norma Group en svag opsving med en stigning på 1,6 procent, mens Siltronic-aktierne faldt med fire procent på grund af svag efterspørgsel. Thyssenkrupp Nucera, der er specialiseret i elektrolyse, oplevede derimod en stigning på 4,7 procent.

Konsekvenser globalt

På det europæiske marked oplevede EuroStoxx 50-indekset en nedgang på 1,20 procent, og Dow Jones Industrial i New York faldt med mere end 1 procent ved lukketid. Euroen blev påvirket af de amerikanske inflationsdata og handlede til sidst med 1,0717 US-dollar.

Top  Bitcoin og andre digitale valutaer stiger ved middagstid.

Rentemarkedet

På rentemarkedet forblev den gennemsnitlige rente uændret på 2,38 procent, mens renteindekset Rex steg med 0,26 procent til 125,50 point. Bund-Future faldt derimod med 0,32 procent til 133,16 point.

Artiklen er baseret på oplysninger fra den tyske presse fra den 13. februar 2024.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button