Krypto News

Verluste på de globale aktiemarkeder: Dow Jones åbner med stærkt fald, mens Nikkei oplever historisk stort tab.

US-Aktier oplever store tab efter historiske kursfald i Japan

Die US-Aktienmärkte er startet ugen med betydelige tab. Dow Jones åbnede med et fald på mere end 1000 point, men kom sig lidt i løbet af dagen, før det faldt igen. Praktisk talt alle priser faldt, da S&P 500 faldt med 4,1 procent og Nasdaq Composite med 5,7 procent i den tidlige handel.

De uventet svage amerikanske arbejdsmarkedsdata før weekenden havde forstærket frygten for en recession i USA og dermed en mere markant afkøling af verdensøkonomien, hvilket tidligere havde sendt børskurserne på en nedadgående spiral på andre handelspladser.

Trist stemning på den japanske Nikkei

I Japan oplevede hovedindekset Nikkei det største punktfald på en handelsdag i dets historie med en nedgang på 12,4 procent, svarende til et tab på 4451,28 point. Da den japanske hovedindeks nu har mistet mere end 20 procent fra det seneste rekordhøje niveau, taler finansfolk om et bjørnemarked. Det betyder, at det lokale aktiemarked er præget af en dyster stemning og faldende kurser. Den nylige markante stigning i den lokale valuta yen belastede de japanske virksomheders aktiekurser betydeligt.

Nedgang på de europæiske børser

Også på de europæiske børser i Frankfurt, Paris og London gik det nedad på mandag, selvom i mindre grad. Den tyske hovedindeks Dax faldt med to procent til 17.318 point, da den ved handelsåbning havde mistet over tre procent og nåede det laveste niveau siden februar. Samtidig faldt børsmålingen under den velkendte 200-dages glidende gennemsnitslinje, der giver indikationer om den langsigtede trend.

Top  Tether's Überschussreserven erreichen 3,3 Mrd. USD im zweiten Quartal 2023 und machen das Unternehmen zum elftgrößten Bitcoin-Besitzer weltweit

Markedsdeltagere mener, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, kan have savnet det rettidige tidspunkt for rentesænkninger, og at renterne måske sænkes for sent. Dårlige økonomiske nyheder – tidligere set som positive, da de skabte håb om rentesænkninger – opfattes nu også som dårlige nyheder, da de vækker bekymringer om recession.

Kilder: dpa/AP/rct/jr/jmi/saha

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button