EthereumEthereum ClassicKrypto News

Vitalik Buterins visionære forslag: Ethereum PoS-opgradering med fokus på inklusivitet og effektivitet

Ethereum: Vitalik Buterin schlägt großes PoS-Upgrade vor

Ethereum har for nylig afsluttet sit hidtil største upgrade “The Merge” for 2 år siden. De omfattende ændringer overførte netværket fra Proof-of-Work til Proof-of-Stake. Ifølge Ethereum-grundlægger Vitalik Buterin er teknologisk udvikling dog langtfra færdig.

Siden skiftet har Proof-of-Stake-systemet vist sig at køre stabilt og fejlfrit, men der er stadig stort forbedringspotentiale.

I en omfattende artikel (på engelsk) gav Buterin indblik i sine tanker og mulige næste skridt for at gøre Ethereum’s PoS-protokol endnu mere inklusiv og effektiv.

Under spørgsmålet – “Hvad kan forbedres ved den tekniske udformning af Proof of Stake, og hvilke veje er der til at nå dertil?” – fokuserer Ethereum-grundlæggeren især på to store aspekter.

Single Slot Finality (SSF) – massiv fartforøgelse for Ethereum

Ifølge Buterin tager det i øjeblikket 2-3 epoker at finalisere en blok. Brugerne skal i øjeblikket vente cirka 15 minutter, før de har sikkerhed for, at deres transaktion er endelig og uigenkaldelig registreret på blockchainen.

Tiden på 15 minutter blev bevidst valgt for at holde hardwarekravene til Staker så lave som muligt. Som det viser sig nu, er den BLS-signaturaggregeringsmetode, som Ethereum bruger, dog “langt mere skalerbar end oprindeligt antaget”.

Ifølge en beregning fra Ethereum Foundation kan blokke problemfrit foreslås og finaliseres i samme slot uden at true netværkets sikkerhed. Fødslen af konceptet Single Slot Finality (SSF).

En slot tager i øjeblikket 12 sekunder, denne tid bør ifølge Buterin også bevares med introduktionen af SSF og måske endda yderligere reduceres.

Top  Pludselig stigning i Shiba Inu-Transaktioner med 353% trækker opmærksomhed

Teknisk set er det allerede muligt, som Buterin forklarer, vanskeligheden ligger dog i sikker implementering.

Single-Staking fra kun 1 ETH

Udover den massive reduktion af finaliteten foreslår Buterin en anden væsentlig ændring. Han ønsker at reducere kravene til Single-Staking fra 32 til kun 1 Ethereum.

Hvis man i øjeblikket ønsker at stå selv og uden delegation til en Liquid-Stake-Pool som Rocket eller Lido, kræves mindst 32 Ethereum eller efter nuværende kurs en formue på cirka 81.000 US dollar.

Mens dette krav oprindeligt blev indført for at sikre bedre netværkssikkerhed, har det begrænset adgangen til valideringsprocessen.

“En undersøgelse efter en anden viser gentagne gange, at det 32 ETH-minimum er den primære faktor, der afholder flere fra Solo-Staking. En reduktion af minimumet til 1 ETH ville løse dette problem så meget, at andre bekymringer ville blive den dominerende faktor, der begrænser Solo-Staking”, udtaler Buterin.

Med en reduktion til 1 Ethereum vil det også være muligt for private brugere at deltage i Ethereum-staking uafhængigt af store udbydere. Et sådant skridt vil sandsynligvis øge deltagelsen markant og yderligere decentralisere netværket.

Det er desværre endnu ukendt, hvornår og om disse foreslåede ændringer vil blive implementeret. Vitalik Buterin beskriver nogle tekniske og logistiske forhindringer, der først skal løses.

Blandt andet skal det sikres, at ændringerne ikke negativt påvirker omkostningerne ved angreb og dermed netværkets sikkerhed. Desuden kan optagelsen af nye Single-Stakere være forbundet med et øget overhead, hvilket ville modarbejde formålet med at minimere denne indsats.

Konklusion: Ethereum i konstant udvikling

Der findes i øjeblikket ikke en perfekt blockchain-løsning. Vitalik Buterin viser dog tydeligt, hvorfor Ethereum fortsat er på vej til at være en af de førende kandidater til at nå dette mål.

Top  Ethereum-skaber Vitalik Buterins nettoformue stiger til over 552 millioner dollars i første halvår

Hans engagement i fremskridt er urokkeligt, men han er ikke bange for at adressere netværkets problemer offentligt og dele sine tanker og vurderinger.

Det er beroligende at se, at han uophørligt søger nye muligheder for at forbedre protokollens skalerbarhed, men ikke mister de to andre søjler i blockchain-trilemmaet, nemlig decentralisering og sikkerhed, af syne.

Ethereum er og forbliver en klippe i havet midt i marketingstøjen om “mere og mere hurtige og nye Layer1’s”, der dog alt for ofte forsømmer decentraliseringen.

Hold dig informeret med Ethereum News

Få adgang til de seneste Ethereum Classic News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button