Krypto News

Wash-Trading: En farlig praksis der kan underminere finansielle markeder

Wash-Trading: En skadelig praksis på finansmarkeder

Wash-Trading er en manipulativ og ulovlig handelsstrategi, der bruges primært på børser og kryptomarkeder. Især i uregulerede markeder er der en høj risiko for, at denne ulovlige praksis finder sted.

Marktmanipulation gennem kunstig likviditet

Praksissen med Wash-Trading indebærer køb og salg af værdipapirer, råvarer eller kryptovalutaer af den samme person eller af koordinerede aktører for at simulere en falsk aktivitet på markedet. Målet er at sprede fejlagtige oplysninger om handelsvolumen for at føre andre investorer på vildspor. Ved hjælp af denne praksis bliver handelsvolumen kunstigt forøget, og værdien stiger uretmæssigt.

Mange negative konsekvenser

De negative virkninger af Wash-Trading er mangefoldige og kan forårsage fordrejning af prisfastsættelsesmekanismen. Gennem den kunstige opblæsning af handelsvolumen kan aktiver fremstå mere populære eller likvide, end de faktisk er. Dette kan føre til fejlagtige investeringsbeslutninger, da investorer ofte træffer beslutninger baseret på handelsvolumen og markedsaktivitet og tror, at aktivet er populært og potentielt profitabelt på grund af den oppustede likviditet. Wash-Trading underminerer tilliden til markederne og kan føre til markedsmanipulation, der igen kan medføre andre ulovlige aktiviteter som insiderhandel eller svindel.

NFT-markeder særligt berørt

I EU betragtes praksissen som markedsmanipulation ifølge EU’s markedsmisbrugsforordning og er strafbar ifølge lovgivningen. Især i uregulerede markeder, såsom NFTs, udgør Wash-Trading et betydeligt problem. En undersøgelse fra 2024 viser, at NFT-markedspladsen LooksRare har en Wash-Trading-andel på 94,5 procent, mens markedspladsen X2Y2 ligger på 84,2 procent. NFT-markeder med incitamentsstrukturer har dermed en større andel af Wash-Trading end dem uden incitamentsstrukturer.

Top  Vigtig information om investering: Risici og ansvar ved køb af kryptokurrencer

I konklusionen er Wash-Trading en skadelig praksis, der underminerer markedets integritet og bør bekæmpes effektivt for at opretholde tilliden og retfærdigheden på finansmarkederne.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button