Krypto News

Web3-Evangelist Chris Dixon: Erklärung warum RSS tot ist oder nicht?

Web3-Evangelisten Chris Dixon har identificeret nogle problemer med det nuværende web, som han beskriver i sit bog “Read Write Own”. I de seneste år er internettet blevet monopoliseret af store teknologivirksomheder, kendt som “Big Tech”. Selvom Dixon påpeger dette problem, undlader han at nævne sin egen virksomheds rolle i denne udvikling.

Dixon påpeger, at tidligere forsøg på at skabe alternativer er mislykkedes, men nævner stadig nogle projekter, der stadig er i brug, såsom RSS-protokollen og federerede sociale medieprojekter som Mastodon. Han gentager flere gange i bogen, at RSS er “dødt”, hvilket virker underligt for nogen, der stadig bruger feed-læsere dagligt.

Selvom Dixon hævder, at teknologivirksomheder hader RSS, fordi det ikke passer til deres profitmaksimeringsmodel, er RSS stadig en vigtig del af podcasting- og platformfunktionaliteter.

Dixon mener, at blockchains er løsningen på Big Tech-problemet. Han argumenterer for, at blockchains kan skabe platforme, der er immun over for det, han kalder “Attract-Extract-Cycle”, hvor brugere tiltrækkes med generøse tilbud for senere at blive udnyttet. Han mener, at blockchains kan etablere uforanderlige regler i softwaren og dermed skabe immunitet mod denne cyklus.

Dog overser Dixon nogle selvmodsigelser i sit argument, f.eks. at blockchains kan ændre deres kode gennem fællesskabsbeslutninger. Han undgår også at nævne, at fællesskabsstyret governance kan misbruges. Disse mangler i Dixons argumentation er blot én ud af mange, hvor han roser teknologiens dyder uden at anerkende potentielle svagheder.

Samlet set præsenterer Chris Dixon i sin bog “Read Write Own” et syn på internettet, der stræber efter at rette op på de fejl, han ser ved den nuværende tilstand. Han foreslår blockchains som en løsning, der kan skabe mere demokratiske og retfærdige platforme uden Big Techs magtmisbrug. Men hans argumentation har nogle mangler og selvmodsigelser, som det er vigtigt at være opmærksom på.

Top  Piers Ridyard fra RDXWorks forklarer hvad der kan forventes af Radix i 2024 og hvad der skal til for at XRD stiger til vejrs.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button