BitcoinKrypto News

Wisconsin investiert erstmals in Bitcoin-ETFs: Signalwirkung für Krypto-Markt?

Wisconsin investerer dreistellig millionbeløb i Bitcoin-ETF’er

I det første kvartal af året har State of Wisconsin Investment Board (SWIB) annonceret, at de har foretaget investeringer i de nygodkendte Bitcoin-spot-ETF’er. Konkret havde selskabet ved udgangen af første kvartal – den 31. marts 2024 – omkring ti millioner aktier i Grayscale Bitcoin Trusts (GBTC) og 2,4 millioner aktier i iShares Bitcoin Trust (IBIT) fra BlackRock. Den samlede værdi af disse aktier beløb sig til cirka 164 millioner amerikanske dollars. SWIB står blandt andet bag pensionsfonden for delstaten (WRS) og delstatens investeringsfond (SIF) i Wisconsin. På en anmodning fra Reuters om yderligere information ønskede SWIB ikke at kommentere nærmere.

Et nyt kapitel i amerikansk økonomisk historie

Det er et nyt kapitel i amerikansk økonomisk historie: For første gang investerer en amerikansk delstat via de tidligere godkendte spot-ETF’er i Bitcoin. Dette er bemærkelsesværdigt, da en del af midlerne fra det statslige pensionsystem nu bliver investeret i kryptokurver. Den investerede sum på 164 millioner amerikanske dollars skal dog sættes i perspektiv: Samlet set udgør SWIB’s forvaltede formue ifølge Reuters 156 milliarder amerikanske dollars. Andelen af Bitcoin-spot-ETF’er i porteføljen udgør kun omkring 0,1 procent, hvilket er ubetydeligt. Ikke desto mindre har Wisconsins Bitcoin-investering ikke kun vakt opmærksomhed i kryptokredse, da det kunne indikere en ny tendens.

Ekspert ser Wisconsins Bitcoin-investering som en “stor ting”

David Krause, pensioneret professor i finansiering ved Marquette University i Wisconsin, ser flere fordele ved investering i Bitcoin-ETF’er. “Som enhver god porteføljeforvalter vil man gerne diversificere,” forklarer Krause i et interview med “Wisconsin Public Radio.” “Og nu, hvor Bitcoin har eksisteret i over et årti, ved vi, at det ikke kun byder på temmelig høje afkast – nogle gange endda fænomenale afkast over længere perioder – men også muligheder for diversificering. Det bevæger sig ikke direkte i takt med aktier og obligationer.”

Top  Nordkoreanske hackere stjæler kryptokurrency for millioner af dollars og finansierer atomvåbenprogram

Krause påpeger, at det for SWIB er en “stor ting” at deltage i Bitcoin-fonde. Wisconsins pensionsfond anses for at være en af de mest respekterede i landet. Krause er overbevist om, at Wisconsins Bitcoin-ETF-køb vil skabe stor opmærksomhed i investorkredse. “Jeg kan forsikre dig om, at de fleste institutionelle forvaltere af penge har bemærket dette,” understreger Krause. “Pensions & Investments” nævnte for nylig, at Wisconsin havde gjort dette. Så jeg er ret sikker på, at stort set alle, der forvalter store pensionsfonde eller institutionelle fonde, ved, at SWIB har taget denne handling.” Det forventes, at der vil være en stigende interesse fra institutionelle investorer som andre delstatspensionsfonde i USA for Bitcoin-ETF’er.

Kryptosamfundet fejrer Wisconsins Bitcoin-engagement

Mange indflydelsesrige kryptoentusiaster har også reageret prompte på den glædelige nyhed fra SEC. Mange kryptomagasiner som “Krypto Valley Journal” og Eric Balchunas skriver på X (tidligere Twitter): “Wow, en statslig pensionsfond har købt IBIT i første kvartal.” Han ser det som en positiv overraskelse: “Normalt ser man ikke disse store institutioner i 13Fs før et år eller deromkring (når ETF’en får mere likviditet), men som vi har set, er dette ikke almindelige lanceringer. Et godt tegn, forvent flere, da institutioner har en tendens til at bevæge sig i flok.”

Derfor forventer Balchunas, at flere institutionelle investorer – såsom andre amerikanske delstater – vil hoppe med på vognen. Dette bør glæde Bitcoin-investorer, da den stigende efterspørgsel efter Bitcoin-ETF’er vil styrke kursen på verdens største kryptokurrency, som “DER AKTIONÄR” fremhæver. Faktisk nærmer Bitcoin sig stadig sit rekordhøje niveau, da den ligger på en nuværende pris på 67.306 amerikanske dollars og er steget med 60,17 procent siden årsskiftet.

Top  SHIBA INU: Kurssturz setzt sich fort - Was bedeutet das für Investoren?

Redaktion finanzen.net

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button