Krypto News

Worldcoin: Massiv dataindsamling via iris-scanning undersøges af argentinske myndigheder

Worldcoin: Lax behandling af data?

I takt med at flere og flere mennesker får deres iris scannet til Worldcoin-projektet, stiger bekymringen for misbrug af data. Også argentinske databeskyttelsesmyndigheder stiller nu spørgsmålstegn ved projektet, som lokker med en betingelsesløs basissindkomst. Ifølge AAIP undersøges “processer og praksis i forbindelse med indsamling, opbevaring og brug af personlige oplysninger grundigt”. Der bliver set på potentielle overtrædelser af databeskyttelsesloven.

Massiv datindsamling i Argentina

I løbet af de seneste uger har adskillige mennesker i og omkring Buenos Aires fået scannet deres iris mod en økonomisk kompensation. Ifølge databeskyttelseslovene er “de ansvarlige for databehandling forpligtet til at registrere deres databaser hos AAIP”. De skal også oplyse “oplysninger om deres behandlingspolitik, formålet med hvilket de har brug for følsomme oplysninger, og varigheden af dataopbevaringen.”

Styrkelse af rettigheder for brugere

Borgere, der lader sig fotografere til Worldcoin, har også ret til at “modtage klare og tilgængelige oplysninger om overførslen, brugen og formålet med indsamling og behandling af personoplysninger”, siger myndighederne. Dette gælder “især for følsomme oplysninger som biometriske data”. Dette inkluderer også ret til at blive glemt, altså at få slettet personlige oplysninger.

Styrkning af databeskyttelsesrammerne

På baggrund af stigende trusler fra digitaliseringen opfordrer AAIP til en styrkelse af databeskyttelsesrammerne. Argentina har “en forordning, der har været i kraft i mere end 20 år”. Den bør opdateres for at kunne imødegå udfordringerne ved databeskyttelse, der følger af de seneste teknologiske ændringer”. Et lovforslag i den henseende blev præsenteret tidligere på ugen i parlamentet.

Problemer med Worldcoin fortsætter

Worldcoin har været under overvågning fra begyndelsen. Krypto-projektet har i månedsvis turneret rundt i storbyer og indsamlet masser af biometriske data ved hjælp af iris-scannere. Over to millioner mennesker har allerede tilmeldt sig. Til gengæld modtager de en “World-ID” og nogle Worldcoin-tokens. Der foreslås en betingelsesløs basissindkomst. Siden tokens blev lanceret i slutningen af juli, er cryptocurrencyens kurs faldet med næsten 50 procent.

Top  Stigende investeringslyst i Blockchain blandt tyske virksomheder - se hvad de største udfordringer er

Efter at den franske databeskyttelsesmyndighed CNIL allerede har indledt undersøgelser, og også de kenyanske myndigheder er trådt til, har BaFin også annonceret undersøgelser. Det bayerske statskontor for databeskyttelse har allerede siden november 2022 undersøgt mulige overtrædelser af databeskyttelsesbestemmelser.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button