RegulationRegulierung

Adam Todd, ehemaliger CEO von Digitex Futures Exchange, bekenner sich schuldig: Keine AML-Maßnahmen umgesetzt – droht Gefängnis und hohe Geldstrafe

Adam Todd indrømmer manglende AML-mæssige foranstaltninger og står over for retssagen

Adam Todd, tidligere administrerende direktør for Digitex Futures Exchange, har tilstået, at han ikke har implementeret bindende AML-foranstaltninger i overensstemmelse med Bank Secrecy Act.

Anklager og konsekvenser

Han risikerer op til fem års fængsel og en bøde på 250.000 dollars; datoen for dommen er endnu ikke offentliggjort.

Todd og Digitex er også blevet pålagt at betale bøder og konfiskationer på 16 millioner dollars, fordi de opererede uden ordentlig registrering og overholdelse.

Adam Todd har tilstået at have forsømt at etablere et Anti-money Laundering-program (AML), en forpligtelse i henhold til Bank Secrecy Act.

Retssager og omkostninger

Ifølge den amerikanske anklagemyndighed risikerer Todd fem års fængsel eller en bøde på 250.000 dollars. Datoen for hans dom er dog endnu ikke offentliggjort.

I april blev også Changpeng Zhao, den tidligere administrerende direktør for Binance, idømt fire måneders fængsel.

Adam Todd trådte tilbage som administrerende direktør for Digitex i oktober 2022 og har siden februar 2023 arbejdet som chefudvikler for Digitex Games i branchen. I 2020, efter en stor datasårbarhed hos Digitex, der afslørede brugernes data, erklærede Todd, at han stoppede alle KYC-kontroller. Denne beslutning blev truffet på trods af tidligere påstande fra platformen om, at amerikanske IP’er var blokeret, og at brugerne skulle bekræfte, at de ikke befandt sig i USA.

Bortset fra strafferetlige anklager blev Todd og Digitex konfronteret med et civilt søgsmål fra den amerikanske Commodity Futures Trading Commission (CFTC). I 2022 indgav CFTC en retssag mod Todd og Digitex, og i 2023 blev der afsagt dom mod dem, som pålagde dem at betale bøder og konfiskationer på 16 millioner dollars for ikke at overholde amerikanske love.

Top  Argentinien und El Salvador arbeiten zusammen: Ein Blick auf die Bitcoin-Adoption und Kryptoregulierung in Lateinamerika

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button