RegulationRegulierung

Australische Bundespolizei beschlagnahmt Krypto im Wert von 6,4 Millionen USD und führt wichtige Festnahme durch: Operation Kraken erfolgreich im Kampf gegen Cyberkriminalität

Den australske Bundespoliti (AFP) har beslaglagt kryptovaluta til en værdi af 6,4 millioner USD, som er forbundet med en global kriminel organisation. Samtidig foretog de en betydningsfuld anholdelse i forbindelse med Operation Kraken.

Krypto-cyberkriminalitet er et bekymrende problem, der fortsat belaster branchen, da ondsindede aktører udnytter intetanende ofre. Denne udvikling repræsenterer et betydeligt skridt i bekæmpelsen af organiseret kriminalitet.

Krypto-Wallet blev hacket, og 6,4 mio. USD blev beslaglagt

AFP beslaglagde op til 6,4 millioner USD eller 9,3 millioner australske dollars, som er knyttet til den globale kriminelle organisation. De anholdt Jay Je Yoon Jung, den formodede hjerne bag den krypterede kommunikationsapp Ghost, som muliggjorde det kriminelle netværk. Med fem anklagepunkter, herunder støtte til en kriminel organisation, står den anklagede over for op til 26 års fængsel.

Anholdelsen fulgte efter succesen for en analytiker fra Taskforce for Konfiskation af Kriminelle Aktiver (CACT). Denne person knækkede seed-frasen fra wallets, som blev opdaget under en razzia på Jungs enheder. En seed-frase indeholder alle nødvendige oplysninger for at få adgang til midler på blockchainen eller gendanne dem.

Herefter sikrede AFP de beslaglagte midler på en sikker lagerplads. Lovgivningen om Konfiskation af Udbytte fra Strafbare Forhold fra 2002 støtter denne tilbageerobring, som sigter mod at forstyrre kriminelle netværk ved at beslaglægge deres ulovligt erhvervede aktiver. Rapporter antyder, at regeringen vil drage fordel af tilbageerobringen ved at finansiere retshåndhævelsesinitiativer.

Dette markerer anden gang, at den australske Bundespoliti (AFP) har beslaglagt aktiver i forbindelse med deres operation mod den formodede skaber af Ghost-appen og dens brugere. Tidligere, i august, beslaglagde myndighederne 1,4 millioner USD (to millioner australske dollars) i kryptovaluta og ejendomme.

Top  Celsius verteilt 2,5 Milliarden USD: Kontroverse um Insolvenzverteilung

Razziaen, kendt som Operation Kraken, havde betydelige konsekvenser og førte til 46 anholdelser, 93 ransagningsordrer og beslaglæggelsen af 30 ulovlige skydevåben. Desuden forhindrede myndighederne mere end 200 kilo ulovlige stoffer i at komme på det australske marked og beslaglagde over 2,37 millioner USD i kontanter.

Konklusion

AFP’s handlinger viser, hvordan cyberkriminalitet forbliver en udfordring i digital aktiver og det bredere finansmarked. Ifølge BeInCrypto steg kryptoangrebene til 2,1 milliarder USD i 2024, hvor det centraliserede finansvæsen (CeFi) blev hårdest ramt.

Alene i tredje kvartal nåede krypto-tabene som følge af udnyttelse 412 millioner USD. Bemærkelsesværdige ofre inkluderer Onyx Protocol og BingX Exchange blandt andre.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button