RegulationRegulierung

Binance-Gründer bereitet sich auf Rücktritt vor und gesteht Verstoß gegen US-Gesetze zur Bekämpfung von Geldwäsche

Den ledende skikkelse bag verdens førende kryptobørs, Binance, forbereder sig på at træde tilbage og erkende overtrædelse af USA’s love mod hvidvaskning af penge, ifølge personer, der er fortrolige med situationen.

Changpen Zhao, grundlæggeren af Binance, vil erklære sig skyldig for en føderal domstol i Seattle. Sammen med Zhaos tilståelse vil Binance, som ejes af Zhao, også erkende de strafferetlige anklager og være villig til at betale bøder på samlet set $4,3 mia. Disse bøder vil dække afgørelsen af de civile søgsmål, der er blevet rejs af reguleringsmyndighederne.

Dette forlig markerer afslutningen på de omfattende efterforskninger af Binance. Zhao grundlagde virksomheden i 2017 og gjorde den til en nøgleaktør på det globale kryptomarked. Dog har den vedvarende undersøgelse, især den nuværende undersøgelse, kastet en skygge over virksomheden, til trods for dens oprindelige vækst på markedet efter sammenbruddet af FTX, en stor offshore-konkurrent, sidste år. De seneste afgange af ledende ansatte fra Binance og betydelige afskedigelser i år afspejler virksomhedens vanskeligheder med at håndtere amerikanske efterforskninger.

Ifølge betingelserne vil Zhao beholde flertalsbesiddelsen af Binance, men vil ikke have lov til at bestride en ledende stilling i virksomheden. Zhaos dom vil blive afsagt på et senere tidspunkt.

Denne dom ligner en tidligere sag, hvor ledende ansatte hos BitMEX var involveret, en kryptoderivat-børs med base på Seychellerne. I dette tilfælde erklærede den tidligere CEO, Arthur Hayes, sig skyldig i at have overtrådt lovene mod hvidvaskning af penge og blev dømt til to års betinget fængsel, hvilket undgik en mulig fængselsstraf på seks til 12 måneder.

Top  Australsk bank blokerer risikofyldte kryptobetalinger for at beskytte forbrugerne

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button