RegulationRegulierung

Binance Holdings Ltd. står over for rekordstor straf i USA – CEO Changpeng Zhao træder tilbage

Binance Holdings Ltd. står over for en historisk retlig aftale i USA

Binance Holdings Ltd., en af verdens største kryptobørser, er i centrum for en banebrydende retlig aftale i USA. En føderal dommer har for nylig godkendt en aftale, der pålægger Binance en af de højeste strafferetlige bøder nogensinde på det amerikanske kryptomarked.

Øget kontrol med krypto-platforme

Denne beslutning understreger den stigende kontrol og reguleringsmæssige tilsyn med krypto-platforme, især dem, der opererer globalt. Aftalen stammer fra anklager, som amerikanske myndigheder har rejst mod kryptobørsen og dens administrerende direktør, Changpeng “CZ” Zhao.

Binance står over for lignende skæbne som Changpeng Zhao

Ifølge seneste rapporter vil Binance Holdings Ltd. betale 4,3 milliarder dollars, efter at en dommer har godkendt en aftale, der pålægger verdens største kryptobørs en af de højeste strafferetlige bøder i USA’s historie.

“Det er virkelig en sag, hvor virksomhedens etik blev truet af grådighed,” sagde distriktsdommer Richard Jones under en retshøring i Seattle.

Binance og dets grundlægger Changpeng Zhao tilstod sidste år anklagerne om hvidvaskning af penge og sanktionsbrud og satte dermed en stopper for langvarige undersøgelser fra statsanklagerne og myndighederne. Kryptobørsen indrømmede at tillade transaktioner med Hamas og andre terrorgrupper på deres børs.

I henhold til aftalen vil et eksternt selskab overvåge virksomhedens overholdelse af reglerne i op til fem år. Monitoren er endnu ikke udpeget.

Indgivelsen mod Binance

Den store plædeaftale skabte overskrifter sidste år, hvor Binance tilstod hvidvaskning af penge og sanktionsbrud. US Justitsministeriets pressemeddelelse rapporterede, at den tidligere administrerende direktør for virksomheden, Changpeng Zhao, tilstod sig skyldig med hensyn til føderal anklage.

Top  Ny lovgivning i USA kan skabe klarhed for kryptoindustrien

For at opsummere var Binance’s fejltagelser bevidste og blev styret af ledende medarbejdere, med konsekvenser på hundredvis af millioner dollars.

Anklagemyndigheder

Binance’s assisterende generalråd, Eaton, erklærede at virksomheden “tager den fulde ansvar for sin fortid og de grunde, som vi sidder her i dag for […]. Vi er også stolte af compliance-forbedringerne,” der er blevet indført i de senere år.

Dommer Jones erklærede, at kryptobørsen var klar over, at de var underlagt amerikanske love, men “trods denne viden traf sagsøgte bevidst beslutninger om ikke at overholde amerikanske love.” Han forklarede, at straffen sigter mod at afskrække fremtidige handlinger fra Binance og lignende organisationer samtidig med at beskytte kunderne.

Zhaos dom er blevet udsat til april, og det forventes, at han ikke vil tilbringe mere end 18 måneder i fængsel, selvom han potentielt kunne have stået over for op til et årti. Som en del af skyldaftalen trådte han tilbage som administrerende direktør for Binance og accepterede at betale en bøde på 50 millioner dollars.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button