EthereumRegulationRegulierung

BIS-Einstufung: Ein Verbot durch die Hintertür – Die Gefahr für öffentliche Blockchains

Die Bank for International Settlements, også kendt som BIS, har længe forsøgt at holde krypto ude af banksektoren. Som centralbankernes bank sætter BIS tonen globalt, og hvad de siger, har konsekvenser for nationale banker og finansreguleringer. En debat, der er blevet genoplivet, er baseret på et paper fra december 2022 med titlen “Prudential Treatment of Cryptoasset Exposures”, som blev udgivet af BIS. Hvis implementeret i 2025, ville dette have katastrofale følger for offentlige blockchains.

BIS-Einstufung: Ein Verbot durch die Hintertür

Konkret handler det om, at Basler Komitéen for Banktilsyn (BCBS), der er en del af BIS, foreslår en markant højere kapitalkrav for bankernes brug af offentlige blockchains til tokeniserede værdipapirer og stablecoins. Dette ville gøre det økonomisk urentabelt for banker at foretage tokenisering på platforms som Ethereum, Polygon, Solana osv.

Blockchain er for risikabel

BIS og BCBS begrundede denne klassifikation med angivelige risici ved offentlige blockchains. De nævnte tre hovedrisici, der skulle legitimere diskriminationen mod blockchains, men undlod at underbygge deres bekymringer på en tilstrækkelig måde.

BIS benytter falske argumenter

BIS overtræder principperne om teknologineutralitet ved at favorisere centraliserede infrastrukturer frem for offentlige blockchains. Modstand mod BIS’ argumenter vokser, blandt andet fra Digitalverband Bitkom e.V., der har offentliggjort en udtalelse, der modargumenterer BIS’ synspunkter.

Klassiker: Hvidvaskning og terror

BIS’ argumenter om hvidvaskning og finansiering af terrorisme bliver imødegået af transparente natur af blockchain. Desuden nævnes, at der allerede eksisterer regler som MiCA, TFR og DORA, der adresserer bekymringerne nævnt af BIS.

Top  CFTC-Kommissarin fordert Pilotprogramm zur Regulierung von Kryptowährungen

Deutschland: Et specialtilfælde

Tyskland har specifik lovgivning for digitale værdipapirer på offentlige blockchains, hvilket gør BIS’ retningslinjer absurde for landet. Det er afgørende for den tyske tilsynsmyndighed BaFin at modstå overregulering og respektere nationale love som eWpG og Zukunftsfinanzierungsgesetz.

BaFin er påkrævet

BaFin skal klart modsætte sig eventuel overregulering og respektere nationale love. Det forventes, at BaFin tager handling for at sikre retfærdig behandling af offentlige blockchains.

Endnu er der håb

Det sidste ord er ikke sagt endnu, og der er stadig håb om, at BIS og andre tilsynsmyndigheder vil engagere sig i en fornuftig dialog om emnet. Modstand mod BIS’ forslag vokser både nationalt og internationalt.

Behovet for offentlige blockchains

Tokenisering på offentlige blockchains har potentiale for massiv kosteffektivitet og effektivitet. Det er vigtigt at opretholde innovationsmuligheder på offentlige blockchains for at optimere fordelene og fremme sektorens udvikling.

Hold dig informeret med Ethereum News

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button