RegulationRegulierung

Chief Financial Officer eines Medienunternehmens angeklagt for Geldwäsche und Bankbetrug mit Kryptowährung

Guan og Komplizen anklaget for hvidvask af penge og banksvindel

Den amerikanske justitsministerium (DOJ) har rejst anklager mod en medievirksomhedens CFO for hvidvask af penge samt to anklager for banksvindel. Weidong Guan og hans kompagnoner hævdes at have benyttet bankkonti, der blev åbnet med stjålne personlige identifikationsoplysninger, til at overføre penge til medievirksomheden.

Guan og Komplizen købte ‘Kriminelle indtægter’ til nedsatte priser

Ifølge DOJ har Guan og hans medsammensvorne aktivt deltaget i et transnationalt ulovligt skema, hvor de vaskede 67 millioner dollars i kryptovaluta. De købte kriminelle indtægter til nedsatte priser på 70% til 80% for at drage personlig fordel af situationen.

Efter modtagelsen af pengene brugte Guan og andre deltagere stjålne personlige identifikationsoplysninger til at åbne konti, herunder forudbetalte debetkortkonti og kryptovalutakonti. Disse konti blev derefter brugt til at overføre pengene til bankkonti tilhørende Epoch Times og dets datterselskaber. Pengene blev derefter hvidvasket gennem medievirksomhedens bankkonti samt Guans personlige bank- og kryptovalutakonti.

US-anklager Damian Williams udtalte følgende angående Guans anholdelse og anklage:
“Som påstået konspirerede Bill Guan, Chief Financial Officer for et globalt avis- og medievirksomhed, med andre for at drage fordel af sig selv, medievirksomheden og dens datterselskaber ved at hvidvaske et dusin millioner dollars af svigagtigt erhvervede arbejdsløshedsforsikringsydelser og andre kriminelle indtægter.”

På grund af det sofistikerede hvidvaskningsprogram rapporterede Epoch Times’ interne regnskabsafdeling en ekstraordinær stigning i årlig indkomst med 410% sammenlignet med året før – fra cirka 15 millioner dollars til cirka 62 millioner dollars. Guan hævdede, ifølge Williams, over for banker, at pengene stammede fra legitime donationer til medievirksomheden.

Top  Verhaftung af Ilya Lichtenstein og Heather Morgan: Anklaget for massivt Bitcoin-vaskprogram i milliardklassen

Guan står over for anklager for deltagelse i en konspiration for hvidvaskning, der bærer en maksimal fængselsstraf på 20 år. Derudover er CFO også anklaget for to tilfælde af banksvindel, hver med en mulig fængselsstraf på 30 år.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button