EthereumRegulationRegulierung

EU planlægger at sanktionere staking af Ethereum og andre kryptokurver: Hvad det betyder for dig

EU-regulering af Staking: ESMA’s nye tiltag under MiCA

EU har gang på gang vist sit engagement i at være frontløber inden for international regulering. Den seneste udvikling i reguleringen af kryptoaktiver, MiCA, har nu ledt til foreslåede tiltag fra den europæiske finanstilsynsmyndighed, ESMA, der sigter mod at sanktionere vigtige elementer af Staking i Ethereum og andre kryptokurver.

MiCA står for “Markets in Crypto-Assets” og udgør hjertet af den europæiske kryptoregulering. ESMA, som står for “European Securities and Markets Authority”, er den centrale finanstilsynsmyndighed. Ifølge MiCA kræves det, at ESMA udvikler en række Regulatory Technical Standards (RTS), altså tekniske standarder for reguleringen.

En specifik bekymring er, hvordan Staking af kryptokurver såsom Ethereum vil blive tilladt i Europa under disse regler. Et af de emner, ESMA har identificeret som potentielt problematisk, er det såkaldte Maximum Extractable Value (MEV), hvor miners eller validators udnytter deres evne til at omarrangere transaktioner for at opnå en fordel og profittere gennem front-running.

MEV er en velkendt udfordring i Ethereum og andre EVM-baserede blockchain-netværk. Det refererer til den maksimale værdi, der kan udvindes udover blokbelønninger og transaktionsgebyrer ved at omarrangere transaktioner til fordel for blockproducenterne.

Trods rapporter om MEV-indtægter på omkring 700 millioner dollars for minearbejdere på Ethereum, har reguleringen af denne praksis potentiale til at påvirke kryptoindustrien negativt. Staking-pools er afhængige af MEV for at forblive konkurrencedygtige og tiltrække Stakers, der søger at drage fordel af disse bonusser.

Problemet opstår, da regulering af MEV kan uundgåeligt komplicere krypto-aktørernes aktiviteter og bringe dem i konflikt med lovgivningen. En overregulering af MEV-praksis i EU kan føre til en betydelig belastning for virksomheder i branchen og måske endda medføre, at Staking-pools forsvinder fra det europæiske marked.

Top  Trump vil deltage i diskussion om Bitcoin-minedrift ved præsidentrundbordet

Det er vigtigt at bemærke, at ESMA’s forslag stadig er på udkaststadiet, og interessenter opfordres til at komme med feedback inden den fastsatte frist den 25. juni. Der er derfor stadig en mulighed for, at de foreslåede tiltag kan revideres eller afvises.

I sidste ende vil det være afgørende at finde en balance mellem regulering af potentielle risici og frihed til innovation for at sikre en sund udvikling af kryptoindustrien i EU.

Hold dig informeret med Ethereum News

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button