RegulationRegulierungRipple

Finansministerien støtter Coinbase i kampen mod SEC: Vil krypto-børser undslippe regulering?

Coinbase vs. SEC: En krypto-retssag i USA

Finansverdenen har været vidne til en heftig retssag mellem Coinbase, en førende kryptobørs, og den amerikanske børstilsynsmyndighed Securities and Exchange Commission (SEC). I august indgav Coinbase en såkaldt Motion to Dismiss (MTD) og argumenterede for, at SEC ikke havde den lovmæssige bemyndigelse til at regulere kryptobørser.

Finansminister Janet Yellen kom utilsigtet Coinbase til undsætning ved at støtte deres MTD. Dette skabte en kontroversiel situation, da Yellen samtidig opfordrede til lovgivning om stablecoins og regulering af spotkryptomarkedet for at afklare tågede juridiske områder inden for kryptoindustrien.

Hvis domstolen imødekommer Coinbases anmodning om afvisning, kan SEC sandsynligvis appellere kendelsen. Ikke desto mindre kan afgørelsen tvinge SEC til at revurdere deres regulering og tilsynsforanstaltninger over for kryptomarkedet i USA. En ufordelagtig afgørelse for SEC kan endda påvirke deres beslutning om at anke sagen mod Ripple vedrørende salg af XRP, da lignende juridiske principper er på spil.

I en separat udvikling har Office of the Inspector General (OIG) intensiveret sin overvågning af SEC’s aktiviteter. En non-profit organisation ved navn Empower Oversight offentliggjorde, at OIG nærmer sig afslutningen af en undersøgelse af potentielle interessekonflikter inden for SEC i relation til kryptovalutaer. Denne undersøgelse efterlader et spørgsmål om, hvordan SEC vil reagere på potentielle konflikter og eventuelt finde en løsning.

Alt i alt er den igangværende retssag mellem Coinbase og SEC kombineret med SEC’s interne undersøgelser af interessekonflikter et tegn på de komplekse juridiske og regulatoriske udfordringer, som kryptoindustrien står over for i USA. Situationen vil sandsynligvis fortsætte med at udvikle sig, mens både virksomheder og myndigheder navigerer i dette komplekse landskab.

Top  Ripple Spot ETF står over for regulatoriske udfordringer: Kun varm luft?

Opdag de seneste Ripple News og opdateringer

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button