RegulationRegulierung

Hongkong veröffentlicht Konsultationsbericht zu Stablecoins: Binance und Circle beteiligt.

Hongkong har netop offentliggjort en stor konsultationsrapport om Stablecoins, hvor vigtige branchensaktører som Binance og Circle var involveret.

De forsøger at regulere Stablecoin-markedet ved at kræve, at udstederne opretter fysiske kontorer i Hongkong og overfører valutareserver til licenserede banker i byen.

Desuden er det ikke tilladt for disse udstedere at tilbyde brugerne renter. Rapporten er et fælles initiativ fra Financial Services and the Treasury Bureau (FSTB) og Hong Kong Monetary Authority (HKMA).

Det handler om at implementere et reguleringsystem for udstedere af Fiat-refererede Stablecoins (FRS) i Hongkong.

Rapporten følger et to måneders offentligt høringsforløb, som sluttede i februar 2024 og modtog 108 indlæg fra markedsdeltagere, brancheforeninger, virksomheder og erhvervsforbund samt andre interessenter.

De fleste af indlæggene var enige i nødvendigheden af et reguleringsystem for FRS-udstedere. De støttede også de foreslåede reguleringskrav og implementeringsplaner og foreslog i nogle tilfælde yderligere forbedringer.

Christopher Hui, finansminister og minister for finansdienstlejer, udtalte: “Dette nye licenssystem for FRS-udstedere vil bygge på vores eksisterende reguleringsramme for VA-handelsplatforme. Det følger internationale standarder og tackles finansiel stabilitetsrisici i forbindelse med FRS-udgivelse.”

FSTB og HKMA arbejder i øjeblikket på at færdiggøre lovforslaget og tager hensyn til alle indkomne tilbagemeldinger. De har til hensigt at fremlægge et lovforslag for lovgivende råd så hurtigt som muligt.

HKMA er også beskæftiget med at behandle ansøgninger til Stablecoin-udstederens sandbox. De planlægger at offentliggøre listen over sandbox-deltagere snart.

Med denne sandbox kan udstederne teste deres Stablecoins i en kontrolleret miljø og løse eventuelle problemer, inden de lanceres fuldt ud.

Konsultationsrapporten fastsætter flere krav til Stablecoin-udstedere. For det første skal de etablere ægte fysiske virksomheder i Hongkong. Dette sikrer, at de er til stede i byen på en reel og ikke kun virtuel måde.

Top  Ryan Salame fordert Schuldeingeständnis vor Bundesgericht zurückziehen - Behauptet Regierung habe Vereinbarung gebrochen

For det andet skal de overlade deres valutareserver til licenserede banker i Hongkong. Dette skal sikre, at aktiverne er sikre og forvaltes korrekt.

Endelig kan de ikke tiltrække brugerne renter. Ifølge rapporterne vil dette forhindre potentiel finansiel ustabilitet eller uhensigtsmæssige risici.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button