RegulationRegulierung

Krypto-Geldautomaten beschlagnahmt: BaFin kämpft gegen illegale Finanzaktivitäten

Den tyske finanstilsynsmyndighed, BaFin, har taget en hård holdning og beslaglagt 13 krypto pengeautomater landet over for at bekæmpe ulovlige finansielle aktiviteter. Operationen rettede sig mod 35 forskellige steder og formåede at indsamle næsten 250.000 euro i kontanter under ransagningerne.

Disse pengeautomater var i drift uden tilladelse fra BaFin og blev dermed et mål for hvidvaskning af penge og andre lyssky transaktioner. Nu risikerer ejerne af disse maskiner alvorlige retlige problemer – op til fem års fængsel.

Ingen tilladelse, ingen drift

Ifølge BaFin er udveksling af euro til krypto eller vice versa en stor sag. Det er en form for bankvirksomhed eller egenhandel, så du har brug for den udtrykkelige tilladelse fra BaFin. Og disse fyre har ikke holdt sig nøje til reglerne.

I samarbejde med politiet og centralbanken understregede BaFin, at denne aktion primært handler om at bekæmpe ulovlige aktiviteter i finanssystemet.

De nævnte også, at indsatserne blev koordineret med det føderale kriminalpoliti (BKA), hvilket giver hele aktionen ekstra tyngde.

Det er kendt, at nogle af disse enheder tiltrækker brugere, der har skumle hensigter, især når det handler om at flytte store pengebeløb anonymt. Hvis du har mere end 10.000 € i kontanter og ikke har et ordentligt KYC-procedure (Know Your Customer) sat op, risikerer du i det væsentlige problemer.

BaFin frygtede også, at disse maskiner potentielt kunne bruges til finansiering af terrorisme. Til sidst hævdede de:

Top  Ron DeSantis forpligter sig til at beskytte Bitcoin og blokere for CBDC-initiativer

“BaFin handler i offentlighedens interesse. Deres primære mål er at skabe et velfungerende, stabilt og integrit finanssystem i Tyskland. Kunder hos banker, forsikringsselskaber og værdipapirhandlere skal kunne stole på finanssystemet.”

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button