RegulationRegulierung

Kryptobørs betaler 1,2 millioner dollars i forlig med amerikanske myndigheder for påståede sanktionsbrud.

CoinList indgår forlig med OFAC for påståede sanktionsforseelser

CoinList, en amerikansk-baseret kryptobørs, har indgået en aftale på 1,2 millioner dollars med finansministeriets Office of Foreign Assets Control (OFAC) efter anklager om at have faciliteret transaktioner i åbenlyst brud på sanktioner.

OFAC hævder, at CoinList fra april 2020 til maj 2022 behandlede 989 transaktioner for brugere på Krim-halvøen, der tidligere var en del af Ukraine, men nu er besat af Rusland. Sanktionsbruddene blev angiveligt ikke frivilligt afsløret.

CoinList’s manglende evne til at identificere brugere, der hævdede at være bosiddende i et land uden sanktioner, men alligevel angav en adresse inden for Krim, blev fremhævet som en fejl i deres verifikationsproces af OFAC. Desuden åbnede børsen 89 konti for kunder, der angav at bo i Rusland, men angav adresser på Krim-halvøen.

Til trods for dette samarbejdede CoinList med amerikanske embedsmænd, og det påviste sanktionsbruds volumen udgjorde kun en meget lille procentdel af børsens samlede transaktionsvolumen.

Efter annekteringen af Krim af russiske styrker i 2014 indførte USA sanktioner mod regionen. Andre amerikanske kryptofirmaer har også været genstand for lignende håndhævelsesforanstaltninger fra OFAC siden indførelsen af sanktionerne.

Poloniex accepterede i maj at betale 7,6 millioner dollars i forlig i forbindelse med over 65.000 åbenlyse overtrædelser af flere sanktioner, herunder dem mod Krim. Binance’s forlig med amerikanske embedsmænd på 4,3 milliarder dollars for hvidvasknings- og bedrageri-anklager omfattede også åbenlyse overtrædelser af sanktioner.

Kryptofirmaer skal derfor være opmærksomme på at overholde internationale sanktioner for at undgå lignende retssager i fremtiden.

Top  FinTech-gigant Robinhood under skærpet tilsyn af SEC - Hvad betyder det for investorerne?

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button