RegulationRegulierungRipple

Ripple’s CEO Brad Garlinghouse kritiserer den tidligere formand for Securities and Exchange Commission (SEC), Jay Clayton, for hans reguleringstilgang og kommentarer om myndighedens indgriben mod kryptovirksomheder

Clayton kritiseret af Ripple CEO for regulering af kryptovirksomheder

Den administrerende direktør for Ripple, Brad Garlinghouse, har kritiseret den tidligere formand for Securities and Exchange Commission (SEC), Jay Clayton, for hans tilgang til regulering og hans kommentarer angående SEC’s handlinger mod kryptovirksomheder. Garlinghouse tog til Twitter for at udtrykke sin vrede over Claytons udtalelser og kaldte dem hykleriske.

I et interview med CNBC den 29. juni 2023 anbefalede Clayton, at SEC kun skulle forfølge sager, som de tror vil modstå en retlig prøvelse, og understregede statens ansvar for at bringe gyldige sager frem og udstede regler. Garlinghouse bemærkede imidlertid, at Clayton selv havde indledt en sag mod Ripple, ham selv og medgrundlæggeren Chris Larsen, som senere blev afvist af tilsynsmyndigheden uden fordom, hvilket antyder, at søgsmålet havde ringe udsigt til succes i retten.

Claytons betoning af regulatorisk forsigtighed

Clayton forklarede, at sager kun bør anlægges, hvis der er en høj grad af tillid til, at de vil modstå en retlig prøvelse. Han sagde: “Når man har statens magt, bør man kun bringe sager og udstede regler, man tror vil kunne klare en retlig prøvelse.”

Garlinghouses anklager om “hykleri”

Garlinghouse tog ikke Claytons udtalelser let. Ripple CEO mindede offentligheden om, at Clayton havde indledt søgsmålet mod Ripple, ham selv og Chris Larsen i 2020. Han sagde: “Husk på: Jay Clayton indgav søgsmålet mod Ripple, mig og Chris Larsen. Og forlod bygningen næste dag.” Søgsmålet hævdede, at XRP blev betragtet som et værdipapir, og at salget af XRP havde indbragt Ripple’s topchefer mere end 1,3 milliarder dollars, hvilket potentielt kunne være en overtrædelse af det amerikanske værdipapirlovgivning.

Top  Türkei möchte mit neuen Regulierungen gegen unregistrierte Handelsaktivitäten vorgehen - Stellvertretender Ministerpräsident kündigt Maßnahmen an

Pro-XRP advokat går i rette med Clayton

Den pro-XRP advokat John Deaton, der repræsenterer omkring 75.000 XRP-tokens ejere under retssagen, gav også sin mening til kende. Deaton hævdede, at den tidligere SEC-formand var den primære driver af myndighedens handlinger mod Ripple-ledelsen og betragtede det som mobning og intimideringstaktik. Han pegede på de klare modsætninger mellem Claytons rolle i søgsmålet og hans nuværende fokus på kun at forfølge sager med et solidt retsgrundlag og understregede, at SEC ikke var i stand til at fremlægge overbevisende beviser for deres påstand om, at XRP var et værdipapir. Deaton sagde: “Når du tænker på hykleriet i Claytons udtalelser, skal du huske, at han indgav et søgsmål, hvor han hævdede, at ALLE XRP fra begyndelsen af tiden til verdens ende var, er og altid vil være værdipapirer, selvom SEC ikke kunne finde en enkelt sag i historien, der understøtter dette absurde påstand.”

Konklusion

Kontroversen om retssagen mellem Ripple og SEC har udløst diskussioner om det regulatoriske miljø for kryptokurver i USA og behovet for en klar definition af digitale valutaer som værdipapirer. Det forventes, at tilsynsmyndighederne som følge af disse udviklinger vil blive opfordret til at håndhæve strengere overholdelse af juridiske standarder i deres forfølgelse af sager mod virksomheder i kryptosektoren.

Opdag de seneste Ripple News og opdateringer

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button