RegulationRegulierung

Sam Bankman-Fried (SBF) erklæres skyldig: Hvad venter der nu på Do Kwon og John Karony?

Sam Bankman-Fried (SBF) erklæret skyldig: Hvad venter der nu for Do Kwon og John Karony?

Den største krypto-historie i år er lige sket og har sendt chokbølger gennem branchen. Efter flere timers rådslagning fandt en jury i New York Sam Bankman-Fried (SBF) skyldig i alle syv anklagepunkter.

Han havde ingen chance, da regeringen fremlagde solidt bevis mod ham. Og det vigtigste er, at hans tidligere ledere, herunder Caroline Elison, alle erklærede sig skyldige og vidnede mod ham.

I alt risikerer Sam Bankman-Fried at tilbringe mere end et årti i fængsel, hvor de fleste analytikere mener, at han skal afsone mindst 15 år. Han står over for yderligere anklager i New York. For eksempel anklages han for at have foretaget ulovlige valgkampdonationer, hvilket kan medføre yderligere år bag tremmerne.

Do Kwon kan komme i problemer

SBF’s dom fik to andre højt profilerede krypto-ledere til at ryste: Do Kwon fra Terra og John Karony fra Safemoon. Den sydkoreanske Do Kwon står over for årtier af fængsel både i sit hjemland og i USA.

Han sidder i øjeblikket i et fængsel i Montenegro, hvor han blev pågrebet under sin flugt til Dubai. Anklagere i begge lande beskylder ham for at have ført an i et kæmpe krypto-bedrageri, der resulterede i tab på over 40 milliarder dollars.

Kernen i sagen er, at Do Kwon afgav falske udtalelser om sikkerheden af TerraUSD, en algorithmisk stablecoin. I modsætning til Tether og USD Coin var mønten ikke sikret af fiat-valutaer. I stedet blev dens binding opretholdt gennem kompleks computer-teknologi.

Top  USA har potentialet til at dominere kryptomarkedet med effektiv regulering, siger direktøren for Grayscale

Et af de falske påstande omhandlede Chai, et populært fintech-produkt i Sydkorea. Do Kwon hævdede, at virksomheden brugte Terra’s teknologi. Dette var et vigtigt skridt, da mange investorer så det som en god brugssag for Terra-platformen. Men i 2020 stoppede Chai med at bruge Terra.

Do Kwon er nu fængslet på grund af brug af forfalsket dokumentation. Han vil også forblive fængslet under udleveringsprocessen. Analytikere forventer også, at Do Kwon vil blive idømt årtiers fængselsstraf.

Hvad med John Karony?

John Karony er en anden krypto-leder, der står over for reelle problemer med loven. Han blev anholdt denne uge og er blevet anklaget flere gange i New York for underslæb og værdipapirbedrageri.

I modsætning til Do Kwon og SBF er Karony ikke en mainstream-figur i kryptoindustrien. Han grundlagde Safemoon, en meme-coin, der blev populær i 2021 under meme-coin-fremstormningen.

Safemoon lovede betydelige afkast til ejerne ved bare at købe og holde den. Nu hævder anklagere, at Karony og hans medanklagede har brugt pengene på at købe luksusgenstande som køretøjer og huse. I alt har de brugt over 200 millioner dollars af kundemidler. I en erklæring sagde anklageren:

“Som hævdet, har de tiltalte bevidst bedraget investorerne og omdirigeret millioner af dollars til at finansiere deres grådige plan og berige sig selv ved at købe en specialbygget Porsche sportsvogn, en anden luksusbil og ejendomme.”

Posten Sam Bankman-Fried (SBF) erklæret skyldig: Hvad venter der nu for Do Kwon og John Karony? dukkede først op på Invezz.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button