RegulationRegulierung

Skandale i kryptoverdenen: Domstol fryser 1,1 milliarder dollars i aktiver for at beskytte kreditorer.

Den kontroversielle konkurs af Krypto-Hedgefonden Three Arrows Capital (3AC) har taget en ny drejning. En domstol har nu besluttet at fryse 1,1 milliarder dollars tilhørende grundlæggerne Su Zhu og Kyle Davies samt Davies’ kone for at beskytte kreditorerne.

En krypto-skandalens begyndelse

Da Three Arrows Capital (3AC) måtte erklære sig konkurs i juli 2022, stod det hurtigt klart, at der var tale om en skandale i kryptoinustrien. Med 3,5 milliarder dollars i gæld var det tydeligt, at noget var gået galt. Fokus blev straks rettet mod grundlæggerne af Three Arrows, Su Zhu og Kyle Davies, som havde givet sig selv store lån og angiveligt ignoreret risikostyringen i 3AC. Konkursadministrator Teneo placerede fra starten et personligt ansvar på Su Zhu og Kyle Davies og opnåede arrestordrer.

Kryptofonde frosset af domstol

Nu rapporterer Teneo, at en domstol på De Britiske Jomfruøer har beordret en “frysning” af cirka 1,1 milliarder dollars i kryptovaluta, som tilhører Su Zhu, Kyle Davies og Davies’ kone. Dette er blevet rapporteret af blandt andre finansnyhedsbureauet Bloomberg. Domstolen ønsker med den globale ordre at forhindre, at de tre forsøger at undslippe deres økonomiske forpligtelser i konkursbehandlingen.

For kreditorerne er dette måske en god nyhed, da Three Arrows Capital kom i økonomiske vanskeligheder på grund af kollapset af Terra (LUNA), og det så tidligt ud som om, der ikke var meget at hente fra 3AC. De samlede krav på 3,5 milliarder dollars kommer også fra andre krypto-virksomheder som BlockFi, BitMEX, FTX, Genesis, Celsius og Voyager, der igen delvist repræsenterer deres kunder. Så de 1,1 milliarder dollars er et glimt af håb.

Top  Blockchain og digitale aktiver forventes at danne grundlag for en europæisk billion-marked inden 2030, ifølge ny studie

Dommen og fremtiden

Su Zhu blev i september anholdt i Singapore og idømt fire måneders fængsel. Kyle Davies er på flugt. For grundlæggerne af Three Arrows Capital og Davies’ kone kan personlig konkurs nu også være en trussel.

Konklusion: Juridisk opgør med Three Arrow-skandalen

Om det er FTX, Terra eller Three Arrows – ved de økonomiske sammenbrud fra det kryptiske år 2022 var grundlæggerne dybt involveret. Konkursbehandlingerne og retsforfølgelsen af figurer som Sam Bankman-Fried, Su Zhu og Kyle Davies tager længere tid, end ofrene måske ønsker sig. Men de sker og bringer som nu resultater frem. Kryptoscenen er således ikke længere et retligt fristed, og kynikere placerer allerede væddemål om, hvem i krypto-prominensen der bliver den næste.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button