RegulationRegulierung

Spanien strammer grebet om Krypto skatteindberetning fra udlandet: Fristen er 31. marts 2024

Spanien strammer skruen på beskatning af kryptovalutaer

Meldefrist er fastsat til 31. marts 2024

Spanske borgere og virksomheder, der opbevarer kryptoaktiver på udenlandske platforme, skal ifølge de nye love indgive deres erklæringer med det nyindførte Formular 721. Fristen for indgivelse af erklæringen begynder den 1. januar 2024 og slutter den 31. marts 2024. Og de forventes at rapportere det beløb, de har på deres udenlandske kryptokonti den 31. december 2023.

For at være forpligtet til at indgive erklæringen skal en person have kryptoaktiver for en værdi af over 50.000 euro på deres udenlandske konti. Hvis man opbevarer sine aktiver i selvforvaltede tegnebøger, skal erklæringen indsendes med det standardiserede skema for formueafgift, kendt som Formular 714.

Spaniens proaktive tilgang til kryptoregulering

Spanien har truffet proaktive skridt til at regulere og beskatte kryptovalutaer. I oktober annoncerede det spanske ministerium for økonomi og digital transformation planer om vedtagelse af forordningen om markeder for kryptoaktiver, som vil udgøre EU’s første omfattende krypto-rammearbejde. Denne forordning træder i kraft på nationalt plan i december 2025, seks måneder før den officielle EU-frist.

Som yderligere bevis på Spaniens engagement i regulering af kryptorummets har den Nationale Værdipapirsmarkedskommission, landets vigtigste finansielle tilsynsmyndighed, for nylig indledt sin første sag mod en teknologileverandør for overtrædelse af reglerne for kryptopromotion. Denne handling understreger det regulerende årvågenhed, som Spanien udviser i sine bestræbelser på at opretholde tilsyn og sikre overholdelse af reglerne inden for kryptoindustrien.

For spanske borgere og virksomheder, der opbevarer kryptoaktiver på udenlandske platforme, er det vigtigt at være opmærksomme på deres forpligtelser og sikre rettidig overholdelse af rapporteringskravene specificeret i Formular 721. Med indsendelsesfristen, der begynder den 1. januar 2024 og slutter den 31. marts 2024, har enkeltpersoner og virksomheder kun et begrænset tidsvindue til at opfylde deres skatteforpligtelser og undgå mulige bøder.

Top  Bitcoin-Industrien: Står den over for gyldne tider efter Trumps løfter og eksplosiv stigning i mining-aktier?

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button