RegulationRegulierung

Spanske skattemyndigheder intensiverer jagten på kryptovaluta og styrker sin kontrol

Spanien strammer op på reguleringen af kryptovalutaer

Spanien er i gang med at styrke sin overvågning af kryptovalutaaktiviteter i landet. Det spanske Wirtschaftsministerium, under ledelse af María Jesús Montero, arbejder med at udforme ændringer til det Generelle Skattelovgivning, der fokuserer på Artikel 162. Disse ændringer vil give den spanske skattemyndighed mulighed for at opdage og konfiskere kryptovalutaaktiver fra skatteydere med ubetalte skatteforpligtelser.

Fra den 1. februar er kredsen af institutioner, der er ansvarlige for skatteopkrævning, blev udvidet ved kongelig dekret. Tidligere var det kun banker, sparekasser og kreditforeninger, der kunne indberette oplysninger til Finansministeriet. Derudover øger Finansministeriet sine anstrengelser for at bekæmpe skattesvig og overvejer at pålægge banker og E-penge-institutter at offentliggøre alle korttransaktioner.

I oktober 2023 meddelte det spanske Wirtschaftsministerium, at den første omfattende EU-ramme for kryptovalutaer, MiCA-forordningen, vil blive implementeret seks måneder før den officielle frist i december 2025. Dette vil kræve, at spanske borgere, der har kryptovalutaaktiver på ikke-spanske platforme, skal indberette disse til skattemyndighederne inden udgangen af den følgende måned.

Indgivelsesvinduet for at indgive erklæringer med Form 721 startede den 1. januar 2024 og slutter i marts. Både fysiske og juridiske skatteydere skal oplyse værdien af de midler, de har i udenlandske kryptokonti den 31. december 2023. Dog er kun fysiske personer, der ejer kryptovalutaaktiver til en værdi af mere end €50.000, forpligtet til at rapportere deres udenlandske beholdninger. De, der bruger selvopbevarede tegnebøger, skal rapportere deres beholdninger med standardformularen til formuebeskatning 714.

Spanien indtager en proaktiv tilgang til forskellige regulatoriske aspekter af kryptovalutaer, hvilket skaber udfordringer for reguleringsmyndighederne i landet.

Top  Udviklingen af Bitcoin, Litecoin & Co på Kryptomarkedet - Se hvordan priserne udvikler sig på fredag formiddag

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button