AnalyseBitcoin

VanEck: Hvordan kan US-præsidentvalget 2024 påvirke Bitcoin-kursen?

VanEck: US-Præsidentvalget 2024 og dens indvirkning på Bitcoin

VanEck, en formueforvaltningsselskab, har for nylig undersøgt, hvordan præsidentvalget i USA i 2024 kunne påvirke Bitcoin-kursen. Selskabet mener, at både kandidaterne – Kamala Harris og Donald Trump – tilbyder positive udsigter for kryptomarkedet, selv om hver af dem har forskellige virkninger på det bredere marked for digitale aktiver.

VanEck bemærkede også en markant stigning i interessen for krypto sammenlignet med året før, drevet af institutionel efterspørgsel og voksende global accept. Dette skyldes primært den øgede brug af børsnoterede produkter (ETP’er) og regeringens deltagelse i minedrift og internationale transaktioner.

Harris’ præsidentskab kunne gavne kryptomarkedet

I en rapport fra den 19. september foreslog VanEck, at en præsidentskab af Kamala Harris eller Donald Trump kunne være til fordel for kryptomarkedet. Selskabet forventer, at begge regeringer vil bevare eller endda øge de offentlige udgifter, hvilket potentielt kunne føre til yderligere kvantitativ lempelse, der ville gavne den førende digitale formue.

Matthew Sigel, chef for Digital Asset Research hos VanEck, udtalte på X (tidligere Twitter), at selvom en demokratisk regering, selvom den synes fjendtlig over for krypto, faktisk kunne fremme markedet. VanEck forklarede, at en præsidentskab af Harris kunne accelerere Bitcoin-adopteringen på grund af vedvarende strukturelle problemer. Med klarere reguleringer kunne Bitcoin overhale andre digitale aktiver.

“Selvom vi ville argumentere, at en præsidentskab af Kamala Harris for Bitcoin faktisk kunne være bedre end en anden embedsperiode for Trump alene på grund af de strukturelle problemer, som vi mener ville speede Bitcoin-adopteringen, der driver markedet,” skrev VanEck.

VanEck advarede dog om, at hvis Harris beholder Gary Gensler som SEC-formand eller allierer sig med figurer som Elizabeth Warren, kunne kryptosektoren stå over for strengere regulering.

Top  Arweave (AR) pris falder efter krypto-rally og med udsigt til kommende netværksopgradering

Til forskel foreslog VanEck, at et Trump-præsidentskab kunne gavne hele kryptoindustrien. Trump-administrationen vil sandsynligvis fremme deregulering og pro-forretningspolitikker, hvilket ville lette den regulatoriske byrde for kryptoentreprenører. Bemærkelsesværdigt foretrækker kryptofællesskabet generelt en Trump-præsidentskab, da han har en stærkere pro-krypto holdning.

“Uanset valgresultatet forventes tendensen med stigende budgetunderskud og stigende statsgæld at fortsætte. Dette tyder på en svækkelse af US-dollaren, et makroøkonomisk miljø, hvor Bitcoin historisk har kunnet trives,” tilføjede VanEck.

Stigende interesse og adoption af Bitcoin

VanEck rapporterede også om en markant stigning i interessen for Bitcoin det seneste år, hvor institutionel adoptering nåede nye højder. Handelsvolumen af Bitcoin steg med 173% sammenlignet med året før og overgik handelsvolumen af aktier. USD-baserede Bitcoin-overførsler steg i samme periode med 202%, på trods af et fald i detailhandelsaktiviteter på kæden.

“Med den reducerede on-chain-aktivitet af Bitcoin kan prisstigningen i år bedst forklares ved den voksende adoption som form for værdibevarelse og -overførsel,” skrev VanEck.

Selskabet tilskrev dette den stigende interesse fra institutionelle investorer, som begyndte med lanceringen af amerikanske Bitcoin-ETF’er i januar. Bemærkelsesværdigt har spot-ETF’er været en succes og har siden handelsstarten set indskud på cirka 18 milliarder USD.

Derudover er lande som Kenya, Etiopien og Argentina også begyndt at mine Bitcoin, hvilket øger både den statslige og institutionelle deltagelse i aktiverne.

“Vi tror, at denne tendens er en nøgleindikator for den globale tendens mod de-dollarisering. […] Konsekvenserne for Bitcoin er betydelige, da minedrift på regeringsniveau og grænseoverskridende krypto-transaktioner kan styrke Bitcoins rolle som globalt reserveaktiv,” forklarede VanEck.

Samlet set driver kombinationen af institutionelle investeringer og statens deltagelse den øgede attraktivitet af Bitcoin frem og positionerer det til yderligere ekspansion, uanset udfaldet for valget i 2024.

Top  Kan Bitcoin nå $200.000, hvis Trump bliver genvalgt som præsident i 2024?

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button