AltcoinsCardanoDogecoin

Hvordan Tether reagerer på UN’s påstande om USDT-stablecoin involvering i kriminel aktivitet

Tether svarer på FN-rapport og fremhæver samarbejde med politiet

På den 15. januar offentliggjorde FN’s kontor for narkotika og kriminalitet (UNODC) en rapport med titlen “Casinos, Money Laundering, Underground Banking, and Transnational Organized Crime in East and Southeast Asia: A Hidden, Accelerating Threat.” Rapporten fokuserede på den stigende udbredelse af USDT på ulovlige online spilplatforme, især på Tron blockchain, hvilket har gjort den til et foretrukket valg for cryptocurrency-baserede pengevaskere.

UN-rapporten pegede på, at Tethers digitale token er blevet et foretrukket valg for regionale cyber-svindeloperationer og pengevaskere på grund af sin stabilitet, brugervenlighed, anonymitet og lave transaktionsgebyrer. Der blev også peget på den hurtige vækst af sofistikerede, højhastigheds pengevasketeams, der specialiserer sig i undergrunds pengevask.

Rapporten nævner specifikt Tethers involvering i forskellige svigagtige aktiviteter, herunder de berygtede “pigbutcher” romantiske svindelnumre. Tidligere har Tether erkendt at hjælpe det amerikanske justitsministerium med at fryse $225 millioner i USDT, der var knyttet til en international menneskehandelsgruppe ansvarlig for sådanne svindelnumre i Sydøstasien.

Sikkerhedsstyrker har angiveligt afbrudt flere pengevaskenetværk, der handler med ulovlige Tether-fonde i de seneste år. En aktion gennemført af Singapore myndighederne i august førte til afvikling af et sådant netværk, resulterende i tilbagevinding af ca. $735 millioner i både kontanter og kryptovaluta.

I respons udfordrede Tether UN’s fund, idet de understregede, at analysen “ignorerede sporbarheden” af USDT og forsømte dens dokumenterede samarbejde med retshåndhævelsen globalt. Tether argumenterede for, at FN også burde anerkende, hvordan centraliserede stablecoins kan bidrage til anti-finansiel kriminalitetsindsatser.

Tether hævder, at deres samarbejde med global retshåndhævelse, herunder Justitsministeriet (DOJ), Federal Bureau of Investigation (FBI) og United States Secret Service (USSS), har resulteret i uovertrufne overvågningsmuligheder, der overgår traditionelle banksystemer. Selskabet påpeger, at USDT-token, der opererer på offentlige blockchains, tillader omhyggelig sporing af hvert enkelt transaktion, hvilket gør det uhensigtsmæssigt for kriminelle aktiviteter.

Top  Unsicherhed på kryptomarkedet: Bitcoin-kurs stagnerer på 26.000 dollars

Den stabilecoin-udsteder understreger yderligere sin forpligtelse til samarbejde med lovhåndhævelsesagenturer ved at implementere sikkerhedsforanstaltninger, herunder deres samarbejde med Chainalysis for at udvikle værktøjer til overvågning af sekundære markeder. Tether opfordrede FN til at anerkende disse førende sikkerhedsforanstaltninger og deres track record for samarbejde med lovhåndhævelsesagenturer.

I slutningen af 2023 udtalte Tethers administrerende direktør, Paolo Ardoino, i et brev til amerikanske lovgivere, at selskabet havde tiltrukket sig US Secret Service og Federal Bureau of Investigation til sin platform i december. Inden for det seneste år var Tethers andel af den globale stablecoin-forsyning angiveligt vokset fra 50% til 71%.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button