AltcoinsCardanoDogecoin

Irkutsk: Russisk kryptominerings-hotspot strammer grebet om illegale miner

Irkutsk: Ruslands krypto-minerings-hotspot strammer grebet om strømtyve

Den russiske krypto-minerings-hotspot Irkutsk ser ud til at slå ned på ulovlige og kvasi-lovlige minearbejdere. Ifølge en besked på Telegram fra Irkutsk Anklagemyndighed vil en unavngiven krypto-miner på 35 år “blive stillet for retten for at stjæle elektricitet” i byen Cheremkhovo.

Irkutsk: Russisk krypto-minerings-hotspot håber at undgå strømafløb

Dette skridt kommer kort efter, at elselskabet Rosseti lukkede 17 ulovlige krypto-mineringsfarme i Krasnoyarsk, Omsk og Khakassia. Rosseti annoncerede også, at de havde lukket 36 “ulovlige” krypto-mineringsfarme i Republikken Dagestan siden 2022.

Lignende aktioner er blevet gennemført i den nærliggende de facto-nation Abkhasien, endnu et uofficielt krypto-mineringshotspot. Irkutsk Oblast håber, at det russiske energiministerium vil fortsætte med sine kontroversielle planer om at hæve energipriserne for minere. Oblast-officialerne håber, at dette skridt vil hjælpe med at dæmme op for strømmen af nye minearbejdere til regionen og lette presset på dets elnet.

Irkutsk ser ud til at lukke ‘grå’ minearbejdere

Anklagemyndigheden offentliggjorde fotografier af det udstyr, de beslaglagde under en razzia på den 35-årige minearbejders “farm” i Cheremkhovo. Anklagerne mener, at minearbejderen forårsagede skade på cirka 11.000 dollars og har rejst tiltale mod ham for “forvoldelse af skade på ejendom ved bedrageri eller misbrug af tillid.”

Efterforskere hævdede, at minearbejderen var aktiv i begyndelsen af 2023 i Cheremkhovo. De hævdede, at manden lejede et stykke jord med henblik på at opføre en miningsfarm. Plottet inkluderede “en ikke-beboelsesbygning med en integreret transformerstation.” Manden angiveligt “installerede 214 stykker computerudstyr, som blev brugt til at mine kryptovaluta.” I sig selv er dette ikke en forbrydelse, da krypto-minedrift stadig ikke har nogen juridisk status i Rusland. Mange såkaldte “grå” minearbejdere bruger dog ulovlige forbindelser til elnettet.

Top  Mithril-Mainnet-Start bringes Cardano einen Schritt näher an die Effizienz und stärkeren Dezentralisierung

Anklagemyndigheden hævdede, at minearbejderen “ulovligt tilsluttede jumperkabler til strømtransformatorerne på transformerstationen.” Dette gjorde det muligt for ham at “forbruge elektricitet ulovligt” uden “korrekt betaling.” Politiet slog til på farmen i februar 2023. Sagen har dog taget over et år at behandle, primært på grund af at manden kun kan tiltal es for energityverirelaterede overtrædelser.

I Krasnoyarsk sagde anklagemyndigheden, at en gruppe ulovlige krypto-miningsfarmer operatører stjal 434.800 dollars værd af elektricitet fra det lokale elnet. Energiselskaber hævder, at de har udviklet nye redskaber og metoder, der gør det muligt for dem at identificere ulovlige minearbejdere hurtigere.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button