AltcoinsCardanoDogecoin

Philippine Central Bank Planlægger Bank-Medieret CBDC uden Blockchain i Løbet af de Næste To År

Centralbanken på Filippinerne (BSP) sigter mod at gennemføre en pilot med en CBDC inden årets udgang, ifølge en lokal pressemeddelelse. Centralbankens viceguvernør for betalinger og valutahåndtering, Mamerto Tangonan, fortalte ved en pressebriefing onsdag: “For CBDC… vores tidsplan for det er at afslutte piloten i år, mod slutningen af dette år.” Han kaldte piloten en “læringsovelse […] for at vurdere, om denne teknologi er, hvad den selv hævder at være.” Han tilføjede: “Så vi afprøver det, tester det med seks andre indenlandske finansielle institutioner.” De seks finansielle institutioner involveret er BDO Unibank Inc., China Banking Corp., Land Bank of the Philippines, Rizal Commercial Banking Corporation, Union Bank of the Philippines, og Maya Philippines Inc. “Vi bruger det til at overføre midler mellem disse finansielle institutioner,” forklarede han. “Men vi vil også gerne se, om denne wholesale CBDC kan bruges til mere værdiskabende tjenester som værdipapirafvikling.” Han præsenterede derefter en overbevisende vision om et Filippinerne med mere demokratiseret adgang til værdipapirer og lignende investeringsinstrumenter, “hvad der betyder, at de kunne købes til mindre udstedelsestørrelser og meget lavere gebyrer, så enhver Juan eller Maria ikke kun kan drømme, men rent faktisk eje værdipapirer.”

Filippinerne i Nyeste Krypto-Nyheder

I februar afslørede BSP-guvernøren Eli Remolona i et interview detaljer om det filippinske CBDC-projekt. Han sagde, at det ikke ville være på en blockchain, men på et privat betalings- og afviklingssystem ejet af banken. Remelona afslørede også, at det ville være en wholesale CBDC (wCBDC), hvilket betyder, at den ikke vil være tilgængelig for detailhandel andre steder end gennem banker, de licenserede mellemled, til brug i wholesale-transaktioner. Han tilføjede, at ideen er at opbygge et system, hvor CBDC supplerer kontanter.

Top  Montenegrin High Court udsætter udlevering af kryptomogulen Do Kwon til Sydkorea

Remolona nævnte potentielle problemer ved detail-CBDC’er som disintermediation, bankløb under økonomisk pres og forstørrelse af centralbankens fodaftryk.

I går begyndte den filippinske nationale telekommunikationskommission (NTC) at blokere ikke-licenserede krypto-platforme i landet i overensstemmelse med en direktiv udstedt af Securities and Exchange Commission. Indtil videre er Binance stadig tilgængelig, selvom SEC-formand Emilio Aquino sagde, at kommissionen på et tidspunkt vil blokere Binance, efter at reguleringsmyndigheden har gennemført en intern “overgang”. En officiel udtalelse fra kommissionen selv sagde, at den havde brug for mere tid til at analysere konsekvenserne af at blokere Binance og forberede sig tilsvarende.

Generelt set jonglerer Filippinerne forsigtigt med krypto. Som med andre lande er den teknologiske bekvemmelighed ved krypto det, der virkelig vinder regulatorer og lovgivere over. Sidste år annoncerede landets skatteministerium planer om at udstede mindst 10 milliarder pesos (cirka 180 millioner dollars) værd af ettårs tokeniserede statsobligationer på et blockchain-system.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button