AltcoinsCardanoDogecoin

Tidligere advokat for Locke Lord dømt til 10 års fængsel for deltagelse i OneCoin svindel til en værdi af næsten $400 millioner

Mark Scott, der tidligere var partner i advokatfirmaet Locke Lord, er blevet idømt 10 års fængsel for sin involvering i Ruja Ignatovas OneCoin-kryptoscam på næsten 400 millioner dollars.

Ifølge Manhattan-føderale anklagere blev Scott fundet skyldig i sammensværgelse om hvidvaskning af penge og sammensværgelse om bankbedrageri i november 2019 i forbindelse med hans deltagelse i svindelen med kryptovalutaen OneCoin.

U.S. District Judge Edgardo Ramos beordrede også Scott til at forfølge 392.940.000 dollars sammen med flere bankkonti, en yacht, to Porsche biler og fire fast ejendomme som en del af sin straf.

Scott opnåede sin formue gennem Ruja Ignatovas OneCoin-scam, sagde advokat Damian Williams. Williams tilføjede, at Scott nu skulle tilbringe et årti i fængsel og forføje alle sine ulovlige indtægter.

Anklagerne afslørede, at Scott i 2015 blev bekendt med Ruja Ignatova, medstifter af OneCoin og også kendt som “Cryptoqueen”. I 2016 begyndte han at etablere falske investeringsfonde for at hvidvaske millioner af dollars i svigagtige indtægter. Scott modtog over 50 millioner dollars for sin deltagelse i ordningen, som han brugte til at købe luksusbiler, en yacht og flere huse ved havet.

I en skrivelse, som Scott indgav fredag, anmodede han om en straf på fem års fængsel og beskrev sig selv som en “knust mand,” der i de sidste fire år havde været under husarrest.

Anklagerne søgte derimod mindst 17 års fængsel for Scott. De hævdede, at hans handlinger var drevet af grådighed og at han var utilfreds med den luksuriøse livsstil, hans stilling som partner i et advokatfirma medførte.

Scott blev tidligere international partner inden for fusioner og opkøb og privat kapital ved Locke Lord fra juni 2015 til september 2016. En talsperson for firmaet rapporterede, at Scott kun havde været ansat der i kort tid, og at de ikke var bekendt med hans aktiviteter uden for firmaet. I november 2020 blev Scott frataget advokat-titlen af en appelret i New York.

Top  Fed-chefens vidnesbyrd og Mercedes' aktie får Dax til at vakle: Markedsanalyse og aktieanbefalinger fra onvista Mahlzeit 09.07.2024

En anden medstifter af OneCoin-ordningen, Karl Sebastian Greenwood, blev idømt 20 års fængsel og beordret til at forfølge 300 millioner dollars i september.

I juli sidste år blev Ruja Ignatova tilføjet FBI’s top 10 “most wanted” liste. På det tidspunkt tilbød en meddelelse fra bureauet en dusør på 100.000 dollars for oplysninger, der førte til Ignatovas anholdelse. I 2019 blev hun sigtet for otte anklagepunkter, herunder svindel med elektroniske overførsler og værdipapirmarkedssvindel.

Hun menes at gemme sig ved hjælp af nogle højkvalitets falske id-dokumenter, og hun kan endda have ændret sit udseende. Ignatova blev sidst set boarde et fly fra Bulgarien til Grækenland i 2017 og har været savnet siden da.

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button