Analyse

Optionskontrakter på verdens førende børs for kryptoderivater udløber og forårsager forventet markedsvolatilitet

Übersicht

Optionskontrakte på verdens førende børs for kryptoderivater forventes at udløbe ved udgangen af ​​kvartalet, hvilket normalt fører til en periode med øget markedsvolatilitet. Udløbsdatoen for Bitcoin (BTC) og Ether (ETH) optionskontrakter på Deribit er den 29. september, hvor der udløber en nominel værdi på næsten 5 milliarder dollars.

Trends og tal

Deribits Chief Commercial Officer, Luuk Strijers, har meddelt, at tallene for september i forhold til de tidligere udløb i juni og marts er i overensstemmelse med årets trends. Udløb i denne kvartalsperiode udgør 35% af platformens åbne interesse og omfatter 113.000 BTC og 1,1 millioner ETH-optionskontrakter.

Indflydelsen fra gamma

Gamma, som måler prissensitiviteten af en option over for ændringer i den underliggende aktivas pris, spiller en afgørende rolle for udfaldet af optionsudløb. En stigende gamma betyder, at optionsprisen vil ændre sig hurtigt som reaktion på svingninger i BTC- og ETH-priserne. En højere BTC-pris kan få optionsindehavere til at købe mere BTC på spotmarkedet af sikkerhedsmæssige årsager, mens en nedgang i BTC-prisen kan få dem til at sælge BTC.

Strikepris og markedsindvirkning

Indvirkningen af et optionsudløb afhænger af den åbne interesse for specifikke strikepriser og deres forhold til den aktuelle markedspris. Strikepriser, der afviger markant fra den herskende pris, har en større sandsynlighed for at udløbe værdiløse og har mindre indflydelse på handlen. Omvendt kan strikepriser, der er tæt på den aktuelle markedspris, føre til øget handelsaktivitet, hvilket muligvis kan føre til højere prisudsving og volatilitet.

Markedsobservationer

Lavere volatilitet på kryptomarkedet påvirker det institutionelle interesse, da stabile kryptomarkeder tendens til at give mere pålidelige afkast sammenlignet med andre finansielle markeder. Denne stabilitet, kombineret med faldende præmiepriser for options sælgere, har ført til mindre begejstring for optionshandel. Ifølge Markus Thielen, Head of Research and Strategy hos Matrixport, betragtes markedet som mindre rentabelt på grund af faldende præmier, og det er som at samle et par cent op foran en dampvalsen.

Top  Dogecoin-handelsvolumen når milliarddollargrænsen, mens markedet spekulerer i 0,1-dollarkurs

Mislykket

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button