BitcoinDeFiMetaverse

Bitcoin-Boom i Argentina: Rekordværdi sender Peso i frit fald og skaber politisk tumult

I Argentinas økonomi når værdien af en Bitcoin med over 16 millioner ARS et all-time high, mens den argentinske peso fortsætter med at miste værdi på grund af en massiv devaluering fra regeringen med 50 procent. Samtidig lever omkring 40 procent af den argentinske befolkning i fattigdom.

Rekordværdi for Bitcoin til Peso valutakurs

En Bitcoin kan i øjeblikket købes i Argentina for næsten 15 millioner pesos. Værdien nåede den 9. december et all-time high på over 16 millioner ARS for en BTC. Med den massive devaluering af landets valuta vil denne forskel fortsat vokse.

I mellemtiden er BTC-kursen faldet med to procent i løbet af dagen og ligger i øjeblikket på en værdi af 40.880 USD. Den forudsagte markeds korrektion får nu fart. Mange kryptovalutaer har mistet betydeligt i værdi siden weekenden, og Bitcoin er faldet med otte procent siden sit højdepunkt i 2023 i weekenden.

50 procent værditab af Peso

I en af hans første store handlinger har Javier Milei annonceret omfattende valutareformer. På grund af dette vil den argentinske peso blive devalueret med 50 procent, fra 400 peso pr. USD til 800 peso pr. USD.

Økonomiminister Luis Caputo forventer, at befolkningen vil have det værre i nogle måneder end før. Milei understregede, at landet ikke havde haft tid til at overveje alternativer.

Argentina lider under en årlig inflation på 143 procent, hvilket har resulteret i, at valutaen har mistet værdi. Fire ud af ti argentinere lever i fattigdom. Derudover har Argentina i de sidste ti år haft en gennemsnitlig inflation på 40 procent om året.

Top  FTX sender token til Binance og vækker håb hos kreditorerne

Målingen kommer to måneder efter, at den argentinske centralbank hævede renten til en rekordhøjde på 133 procent.

Milei, en selvudnævnt “Anarcho-kapitalist”, vandt præsidentvalget i november. Hans valg blev fejret i krypto-fællesskabet, da han støtter Bitcoin og er imod centralbanker.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button