AltcoinsBitcoinCardanoDogecoin

BlackRock er tættere på at få godkendt en spot Bitcoin ETF af SEC – hvorfor det er et vendepunkt for BTC-markedet

BlackRock mødtes med SEC sidste måned for at diskutere deres ansøgning om at lancere en spot Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF). Diskussionen lover muligvis godt for godkendelse af ETF’en. Dennis Lynch, der er leder af strategi for aktive aktier og ETF’er hos BlackRock, fortalte den amerikanske tilsynsmyndighed i en telefonbesked i juni, at firmaet sandsynligvis ville bruge fysisk Bitcoin til at bakke op om shares for at undgå kontrakter med kontanter.

BlackRocks ansøgning om en spot Bitcoin ETF kaldet iShares Bitcoin Trust blev ført i juni og udløste en stigning i Bitcoin-prisen. Denne begivenhed blev betragtet som et vendepunkt for markedets sentiment for Bitcoin, da BlackRock er en stor aktør i Wall Street og blandt tilsynsmyndighederne. Dette skabte forventninger om godkendelse af spot Bitcoin ETF’er, herunder BlackRocks, i 2024, der ville tiltrække bølger af ny institutionel investering i Bitcoin-markedet. Aktiemarkedet bør ikke tage det som en overraskelse, da BlackRock kun ansøger om ETF’er, hvis det er sikre, at de vil blive godkendt. Den mulige godkendelse af spot Bitcoin ETF’er har allerede medvirket til at drive Bitcoin-prisen op med næsten 70% fra oktober til nær $42.000.

Selskabet blev den første til at indsende en sådan ansøgning, men over et dusin andre aktieforvaltere fulgte hurtigt efter med egne ansøgninger. BlackRocks ansøgning adskiller sig fra dem, der kom før den, på grund af en ny mekanisme til overvågning af handel, der teoretisk set skulle gøre markedsmisbrug sværere.

På trods af denne udvikling advarer analytikere fra JP Morgan om, at der er en risiko for, at godkendelserne allerede er prissat ind på markedet, og at en godkendelse endda kan føre til en bølge af profitrealiseringer og øge risikoen for en kortvarig tilbagegang. Forventninger om, at spot Bitcoin ETF’er, inklusive BlackRocks, vil blive godkendt i 2024, har været en vigtig faktor for den positive udvikling på BTC-markedet i de seneste måneder.

Top  Bitcoin falder under $61.000 efter massive likvidationer på markedet

Det er stadig uvist, om den amerikanske tilsynsmyndighed vil forpligte sig til godkendelserne, men med BlackRocks ansøgning som en milepæl, og en bølge af nye ETF-ansøgninger inden for de næste par uger, ser fremtiden for Bitcoin-markedet lys ud. Potentielle andre positive BTC-narrativer for næste år inkluderer en halvering af udbuddet af BTC og valget i USA. Derfor kan enhver dykning i Bitcoin-prisen til under $40.000 være kortvarig.

Det forventes, at SEC vil træffe beslutning vedrørende godkendelser mellem 5. og 10. januar 2024. Det svarer til det endelige deadline for at godkende (eller ej) ARK og 21Shares ansøgninger. Tidligere har SEC foretrukket at opretholde markedets neutralitet ved at godkende en række ETF’er på samme tid for ikke at give den første godkendelse en uretfærdig strategisk fordel. En godkendelse forventes at føre til en bølge af ny køb fra store institutioner, der hidtil har ventet på en reguleret spotprodukt for at blive godkendt i USA.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button