BitcoinDeFiMetaverse

Chinesische Investmentriesen planen Bitcoin Spot ETFs in Hongkong: Ein Wendepunkt für den Krypto Markt in Asien?

To kinesiske investeringskæmper, Harvest Fund og China Southern Fund, har planer om at introducere Bitcoin Spot ETF’er i Hongkong. Mens interessen for Spot ETF’er i Amerika aftager, kan dette skridt fra de tunge vægte betyde en vending for det voksende kryptomarked i Asien.

Den potentielle godkendelse af disse Bitcoin ETF’er af anerkendte fonde i andet kvartal 2024 markerer et vendepunkt og afspejler en mulig lempelse af Kinas hårde holdning over for kryptovalutaer.

Kinesiske investeringsgiganter satser på Bitcoin ETF’er i Hongkong

Securities Time rapporterer, at de hongkongesiske datterselskaber af både Harvest Fund og China Southern Fund aktivt deltager i ansøgningsprocessen for Bitcoin ETF’er. Især har Harvest Fund indsendt et forslag til en Spot ETF til den hongkongesiske Securities and Futures Commission (SFC). Derudover har Hongkongs afdeling af China Asset Management indgået partnerskab med en Bitcoin ETF-besidder med base i Hongkong.

Brancheanalytikere forudsiger, at disse ansøgninger allerede kan blive godkendt i andet kvartal 2024. Med en forvaltningskapital på henholdsvis 230 milliarder USD og 280 milliarder USD vil Harvest Fund og China Southern Fund markant øge deres engagement i Bitcoin-relaterede investeringsprodukter.

Avisen er enig med en rapport fra CoinShares, der konstaterer “tegn på aftagende interesse for ETF-er.” Sidste uge var tilstrømningen til digitale investeringsprodukter, herunder de i USA godkendte Bitcoin Spot ETF’er, kun på 646 millioner USD. Dette svarer til et fald på 862 millioner USD fra to uger tidligere.

Top  Solana Kurs Prognose: Wann erreicht SOL 1.000 Dollar?

Til trods for denne kortsigtede tilbagegang viser tilstrømningsmønstrene for digitale investeringsprodukter vækst siden begyndelsen af året. For to uger siden lå den samlede tilstrømning på 13,14 milliarder USD; sidste uge steg den til 13,81 milliarder USD.

Efterspørgslen efter Bitcoin Spot ETF’er i Hongkong fra prominente kinesiske fonde kan være et optimistisk signal. Hongkongs bestræbelser på at etablere sig som et kryptocentrum og dets unikke forhold til Kina indikerer en potentiel lempelse af Kinas generelle holdning over for kryptovalutaer.

Dette kan have vidtrækkende positive implikationer for kryptomarkederne. Derudover har betydningsfulde branchepersoner rost Hongkongs regulatoriske klarhed.

Autonomien i Hongkong inden for rammerne af “Et land, to systemer”-aftalen med Kina udløber dog i 2047. Dette rejser spørgsmålet om, hvorvidt det gunstige regulatoriske miljø i Hongkong kan opretholdes på lang sigt.

CEO for Ballet Bobby Lee udtrykte disse bekymringer i et interview med BeInCrypto i august 2023. Lee satte spørgsmålstegn ved tempoet af integrationen mellem Hongkong og Kina i de næste 23 år og understregede, at der på et tidspunkt måske skulle skabes en fælles valuta, systemer og muligvis også tilsyn. Lee forklarede:

“Spørgsmålet er: Hvad vil der ske i Hongkong i de næste fem år? I de næste ti år? De næste 20 år? Eller endda de næste 24 år? Vil det ændre sig? Jeg tror, det regulatoriske miljø i Hongkong vil ændre sig.”

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button