AltcoinsBitcoinCardanoDogecoinEthereum

Ethereums markedsværdi fortsætter med at tabe terræn – hvorfor Bitcoin ser ud til at dominere

I løbet af året har prisen på Ethereum (ETH) kontinuerligt mistet terræn i forhold til dets ældre bror, Bitcoin (BTC) – og on-chain data antyder, at det vil fortsætte med at gøre det.

Bitcoin dominerer markedet

Ifølge torsdag stod Bitcoin’s markedskapitaldominans på 53,3%, mod Ethereums 16,7%. En dag tidligere faldt ETH/BTC-prisforholdet kortvarigt under 0,05, hvilket er den laveste værdi siden april 2021.

Ifølge den ledende Glassnode-analytiker James Check maler forskellige målinger af markedets dominans mellem begge topkryptovalutaer “et billede af fortsættelse, ikke omvending” af Ethereums svindende relative interesse.

“Over både futures og options-derivatemarkederne fortsætter Bitcoin-dominansen med at vokse i forhold til Ethereum og er nu over 60% og nu ind i 70% territorium,” forklarede han i en tråd onsdag.

Bitcoin er stadig kongen

Mens volumen i evige futureskontrakter for hver aktiv nåede i balance for 12 måneder siden, divergeres volumenet nu i en 70/30-fordeling til fordel for Bitcoin. Det samme gælder for både optionsvolumen og åben interesse, som langsomt er flyttet mod Bitcoin siden begyndelsen af året.

Check bemærkede også, at ETH stadig synes “ret overvurderet” i forhold til BTC af den realiserede cap – ETH’s markedsværdi baseret på prisen, som alle mønter sidst blev flyttet til.

For at ændre dette bliver det nødvendigt, at langsigtede ETH-indehavere sælger deres mønter med et tab, og at kapitalindstrømninger til Bitcoin skal overstige Ethereum. “Kapitalrotationen efter dette mål synes at være tidligt i trenden,” sagde Check.

Bitcoin dominerer også handelsvolumen

I løbet af den seneste måned viser ændringen i realiseret cap, at der er mindre kapital, der flyder ind i Ethereum ($6 mia.) i forhold til Bitcoin ($13,8 mia.) eller endda stablecoins, som betragtes som en proxy for det bredere altcoin-marked. Endelig dominerer Bitcoin, når det kommer til handelsvolumen på stedet, og dominerer 75% af udvekslingsstrømme mellem de to aktiver.

Top  Ethereum kæmper for at opretholde niveauet over 1.550 dollars, men står over for modstand på 1.565 dollars.

“Bitcoin-handelsaktiviteten bevæger sig altid først, og dominerer ofte udover nye markedshøjder, før ETH ser meget aktivitet,” konkluderede Check. “Kongen forbliver kongen.”

BTC er nu steget med 162% siden årets start, mens ETH er steget med 82%. Selv rivaliserende altcoins som Solana (SOL) og Cardano (ADA) overgår dette års gevinster, begge stiger med 77% og 69% henholdsvis over den seneste måned alene, i forhold til Ethereums 13%.

Selv Vitalik Buterin, grundlæggeren af Ethereum, blev fundet at flytte $1 mio. af sine ETH-holdninger til en børs tidligere på måneden.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button