AnalyseBitcoinEthereumRipple

Nordamerika dominiert den globalen Kryptowährungsmarkt – Wie lange wird es dauern?

Nordamerika – ledende på globalt plan i Kryptomarkederne

Nordamerika fortsætter med at dominere den globale kryptomarked og forventes at have en on-chain værdi på 1,3 billioner dollars mellem juli 2023 og juni 2024. Dette beløb udgør 22,5 % af den globale kryptoaktivitet og er primært drevet af institutionelle investorer.

Institutionel aktivitet som den drivende kraft
Institutionel handel har spillet en afgørende rolle for Nordamerikas ledende position på kryptomarkedet. Ifølge den seneste rapport fra Chainalysis udgjorde næsten 70 % af kryptoaktiviteterne i regionen overførsler på over 1 million dollars.
Godkendelsen af Spot-Bitcoin-ETF’er af USA’s børsmyndighed (SEC) tidligt i 2024 var en væsentlig katalysator for denne stigning i institutionel interesse.
I oktober oplevede Spot-Bitcoin-ETF’er den største daglige tilstrømning på fire måneder, hvor de elleve ETF’er tiltrak over 1 milliard dollars. Denne tilstrømning har bidraget til, at Nordamerika fortsat indtager en førende rolle på det globale kryptomarked.

USA og Canada i spidsen for global aktivitet
Både USA og Canada er stærkt repræsenterede på det globale kryptomarked. USA forbliver det største kryptomarked, støttet af regulatorisk klarhed efter vigtige retsafgørelser, herunder Ripple og Grayscale-sagerne.
Disse afgørelser banede vejen for store formueforvaltere som BlackRock og Fidelity til at lancere Spot-ETF’er for Bitcoin og Ethereum.
Samtidig forbliver det canadiske marked en betydelig aktør og modtog kryptovalutaer til en værdi af 119 milliarder dollars sidste år. Landets institutionelle infrastruktur kombineret med dets velregulerede finansielle system har gjort det muligt for Canada at støtte Nordamerikas overordnede dominans i det globale krypto-økosystem.

Påvirkningen af regulatorisk klarhed på kryptomarkederne
Når det kommer til institutionel deltagelse, kan betydningen af regulatorisk klarhed ikke understreges nok. David Duong, leder af institutionel forskning hos Coinbase, bemærkede, at handelsvolumen på platformen fordoblede sig i første halvdel af 2024 på grund af en øget gennemsigtighed i det regulatoriske miljø.
Duong påpegede, at bekymringer om ‘margin calls’ for US-lån tidligt i 2025 kan presse investorer til at henvende sig til kryptoaktiver for at diversificere deres porteføljer og afbøde risici.
Samtidig står Nordamerika over for øget konkurrence fra andre regioner med klart definerede regimenterede rammer. Europa, Asien og Mellemøsten er begyndt at implementere omfattende kryptoreguleringer for at tiltrække virksomheder, der ønsker at operere inden for klare juridiske grænser.
EU’s Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA) har sat en standard for kryptoregulering globalt set. De Forenede Arabiske Emirater har for nylig godkendt udstedelsen af en stablecoin, der er dækket af AED, og er dermed blevet en vigtig spiller på den voksende kryptomark i regionen.

Top  Solana: Konkurrenten Ethereum med lavere omkostninger og hurtigere transaktionsbehandling

Detailhandlens accept halter stadig bagefter
Trods den hurtige vækst i institutionel aktivitet har detailhandlens accept i Nordamerika endnu ikke nået det tidligere bullish-niveau.
Privatinvestorer, herunder små og professionelle investorer, der overfører penge, har vist mindre entusiasme for at genoplive kryptovalutaer sammenlignet med institutioner.
Denne tendens antyder, at Nordamerikas dominerende stilling kunne være truet, hvis detailhandlens engagement ikke stiger i de kommende år.

Regulatoriske udviklinger vil forme Nordamerikas fremtid inden for kryptoområdet
Nordamerikas vedvarende ledelse på kryptomarkedet afhænger af regulatoriske udviklinger. Mens andre regioner har gjort betydelige fremskridt med at skabe klare juridiske rammer, halter USA efter med at nå konsensus, især når det gælder tilsynet med stablecoins.
Manglende klar regulering af stablecoins kan føre til en reduktion i likviditet og handelsaktivitet i regionen. Brancheforeningsfolk er enige om, at Nordamerika for at bevare sin ledende position skal implementere en ‘fornuftig regulering med klare regler.’
Hvis USA og Canada formår at følge med de regulatoriske fremskridt i andre regioner, kunne der ske en forskydning på det nordamerikanske kryptomarked, da flere virksomheder og investorer ville vende sig mod regioner, der tilbyder mere gennemsigtighed.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Opdag de seneste Ripple News og opdateringer

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button