AltcoinsBitcoinCardanoDogecoin

Ny liberalt præsident, Javier Milei, devaluerer Argentina’s valuta og modtager ros fra IMF – Men hvad med Bitcoin?

Argentina’s Præsident, Javier Milei, har devalueret landets valuta, peso, med over 50% og har modtaget ros fra Den Internationale Valutafond (IMF) for sine planer om at genoprette Argentinas økonomi.

Der er dog stadig ikke nogen officiel politik fra Milei’s regering, der støtter Bitcoin (BTC), på trods af tidligere udtalelser, der udtrykte entusiasme for kryptovalutaen.

Alligevel er der tegn, der kunne indikere, at Milei er pro-Bitcoin. Dette inkluderer tidligere udtalelser tidligere på året, hvor han sagde om Bitcoin, at det repræsenterer “tilbagevenden af penge til sin oprindelige skaber, den private sektor.”

Der er også små tegn, der indikerer præsidentens støtte til Bitcoin online, herunder et billede af Argentinas Økonomiminister med laserøjne, som blev reposted af Milei.

Dollarisering og devaluering af pesoen

Devaluationen af pesoen, der nu er vurderet til 800 pesos pr. amerikansk dollar, fra mindre end 400, bringer den officielle vurdering i overensstemmelse med private markeder, hvor pesoen ofte handles til over 1.000 for en dollar.

Mileis langsigtede plan er at komme af med pesos og i stedet dollarisere økonomien. Samtidig har Mileis indsats for at reducere udgifter inkluderet ikke at forny kontrakter på mindre end et år, reducere subsidier til offentlige tjenester og aflyse regeringsreklamer i et år.

IMF har rost Mileis “beslutsomme foranstaltninger” som afgørende for at genoprette stabiliteten og genopbygge landets økonomiske potentiale.

Endelig er et værd at bemærke, at IMF sidste år pålagde betingelser, der frarådede brugen af kryptovaluta i Argentina, da den lånte 45 milliarder dollars til landet.

Den nyvalgte præsident Javier Milei har med sine devalueringer af Argentinas valuta, peso, og sine planer om at dollarisere økonomien, skabt opmærksomhed omkring hans politik og holdninger til Bitcoin. Argentinas forhold til kryptovaluta vil derfor være noget, der skal følges nøje i de kommende måneder.

Top  SEC appellerer Ripple-afgørelse: XRP-kurs påvirket direkte

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button