AltcoinsBitcoinCardanoDogecoin

U.S. Department of Justice Charges Two Men with $25M Crypto Ponzi Scheme

I en ny kampagne mod krypto-kriminelle har det amerikanske justitsministerium (DOJ) rejst tiltale mod to midaldrende mænd for at stjæle over 25 millioner dollars fra ofre i et såkaldt “kryptocurrency Ponzi-skema”.

Ifølge retsdokumenterne beskyldte DOJ David Gilbert Saffron fra Australien og Vincent Anthony Mazzotta Jr. fra Los Angeles for at lokke ofre til at investere i falske handelsprogrammer angiveligt drevet af kunstig intelligens-handelssoftware designet til at tjene dem afkast på deres kryptovaluta.

I stedet for at investere pengene i kryptovaluta brugte begge mænd ofrenes penge på luksuriøse personlige genstande: private jets, leje af palæer, en kok, sikkerhedsvagter og luksushotelophold.

“Saffron og Mazzotta er anklaget for sammensværgelse om at begå bedrageri, bedrageri, sammensværgelse om at forhindre retfærdighed, sammensværgelse om hvidvaskning af penge og hvidvaskning af penge”, lød det i en pressemeddelelse fra DOJ tirsdag. De samlede anklager betyder, at begge mænd står over for en maksimal straf på 55 år i fængsel, med yderligere 10 til Saffron for at begå forbrydelser under prøvetid.

Mændene markedsførte deres program under forskellige navne, herunder Circle Society, Bitcoin Wealth Management, Omicron Trust, Mind Capital og Cloud9Capital. Efter at have inviteret ofre til at investere i et sådant program, lokkede mændene dem til at betale til en fiktiv enhed kaldet “Federal Crypto Reserve” for at undersøge og inddrive deres tab.

Saffron skjulte sin identitet i hele processen ved at opfordre ofres penge gennem aliaser og online personligheder som “Blue Wizard” og “Bitcoin Yoda”.

Mændene søgte også at skjule deres spor ved at forfalske dokumenter, ødelægge dokumenter og skjule ofrenes kryptovaluta ved at bruge teknikker som “blanding” og “blockchain hopping”.

Top  Celsius Network reejer $125 million til kreditorerne fra Ether-transaktioner

Canadas “Crypto King”

Ordningen minder om den anvendt af Canadas berygtede “krypto-konge”. Den 23-årige svindler rejste over 40 millioner dollars fra ofre for at investere i kryptovaluta og forex-handel, men brugte cirka 38% af det på private jets, ferier og sportsvogne.

Tilbage i marts blev Pleterski bortført i tre dage, mens kidnappere kørte rundt i det sydlige Ontario og bankede ham, mens de krævede 3 millioner dollars i løsesum.

Sidste måned annoncerede DOJ en 63-måneders straf mod Miami-bandeleder Esteban Cabrera Da Corte for at bruge falske identiteter og bankbedrageri til at stjæle 4 millioner dollars fra en kryptobørs.

Det meddelte også sin største håndhævelsesaktion nogensinde mod kryptobørsen Binance, der blev bødelagt med 4 milliarder dollars for at slå fejl med hensyn til anti-hvidvaskningskravene på dens platform.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button