AltcoinsCardanoDogecoinEthereum

Nye teknologier og løsninger revolutionerer KYC-processer i kryptoindustrien

Know-your-customer (KYC) measures er blevet mere relevante, da kryptosektoren vokser. Disse modeller har vist sig at være effektive til at hjælpe udbydere af digitale aktiver med at forhindre kriminalitet såsom hvidvaskning af penge, finansiering af terror og mere.

Selvom KYC-processer kan hjælpe finansielle virksomheder med bedre at forstå, hvem deres kunder er, forbliver mange KYC-modeller tidskrævende og udfordrende. Ifølge en nylig blogpost fra UXCam, en platform til mobil app-analyse, viser det sig, at brugere ofte opgiver tilmeldingsprocesser forbundet med fintech-apps på grund af kompleksiteten, tiden og dokumentationen, der kræves for at komme i gang.

Denne udfordring gælder sandsynligvis også for kryptosektoren. Caitlin Barnett, direktør for regulering og overholdelse hos Chainalysis, et firma der specialiserer sig i blockchain-dataanalyse, fortalte Cryptonews, at krypto-virksomheder står over for mange af de samme udfordringer, som traditionelle finansielle institutioner gør, når de udfører KYC. “Det kan være en meget manuel proces, og ofte er kunderne tilbageholdende med at give de efterspurgte oplysninger,” forklarede hun.

Barnett tilføjede, at flertallet af kryptovirksomheder, der udfører KYC i dag, er regulerede enheder, og derfor kan KYC-processen i vid udstrækning ligne de traditionelle finansielle institutioner. “Flere og flere myndigheder kræver, at disse regulerede enheder indsamler de samme personidentifikationsoplysninger – såsom navn, adresse, fødselsdato, regeringsudstedt ID – som traditionelle finansielle institutioner,” sagde Barnett.

For at løse disse udfordringer er der forskellige løsninger, der bliver implementeret for at forbedre de traditionelle processer og krav. Ramon Recuero, administrerende direktør for Kinto, en blockchain-platform med fokus på finansielle anvendelser, fortalte Cryptonews, at Ethereum-brugere i øjeblikket skal gennemgå en KYC-proces hver gang de vil investere i en applikation eller protokoller som Centrifuge, TrueFi eller Goldfinch.

Top  Ny nedtur for Terra Luna Classic: Er det nu tidspunktet at købe?

For at løse disse udfordringer, forklarede Recuero, at Kinto har udviklet en on-chain, tilladelsesløs KYC og anti-hvidvaskningsramme ved hjælp af native account abstraction. “I Kinto har brugerne kun brug for at gennemgå KYC én gang, og så kan de genbruge deres verifikation til alle applikationer, der findes inden for vores kæde. Ligesom Apple Store kun behøver at tilføje dit kreditkort én gang, så du kan betale med et tryk, tillader Kinto brugerne at gennemgå KYC én gang og genbruge deres kvalifikationer nemt,” sagde han.

Denne idé om “genanvendelig KYC” som beskrevet af Recuero ser ud til at vinde indpas. Tim Brückmann, medstifter og Chief Marketing Officer hos IAMX, en digital identitetsplatform, fortalte Cryptonews, at IAMX faciliterer en genbrugelig KYC-proces, der tillader kunderne at gennemgå identitetsverifikation én gang og derefter sikkert dele den verificerede status med andre virksomheder.

“Disse teknologier sikrer en sikker og uforanderlig registrering af identitetsverifikationer og transaktioner, hvilket forbedrer tilliden og sikkerheden i overensstemmelsesprocessen. Når en brugers identitet er verificeret, kan de genbruge denne verificerede status på forskellige platforme, der accepterer IAMX’s KYC, uden at skulle gennemgå verifikationsprocessen gentagne gange,” sagde Brückmann.

Marcus Bengtsson, Chief Marketing Officer hos Checkin.com, en teknologileverandør specialiseret i omfattende KYC-løsninger, fortalte Cryptonews, at teknologier som kunstig intelligens og maskinlæring også kan reducere tiden for kundeindskrivning til kryptoplatforme.

“Vi skærer ned på tiden ved at udnytte teknologier som biometri og computer vision i forbindelse med maskinlæring for at forbedre hastigheden og nøjagtigheden af KYC-processen. Dette gør det muligt for vores system at verificere data hurtigere og reducere de trin, der kræves for slutbrugeren for at fuldføre processen,” sagde han.

Top  KuCoin Labs annoncerer strategisk investering i Bitcoin-økosystemet

Desuden påpegede Bengtsson, at den samlede brugeroplevelse under KYC kan påvirke den tid, processen tager. “Hvis brugerne har svært ved at forstå, hvilke handlinger de skal foretage, og hvordan de kan rette fejl, vil de uundgåeligt bruge mere tid på at finde ud af det og mange gange helt opgive,” sagde han.

For at imødegå dette forklarede Bengtsson, at Checkin.com anvender kunstig intelligens med adgang til en stor bibliotek af brugeroplevelsesmoduler for at lokaliserede og tilpasse oplevelserne til hver slutbruger. “Dette betyder, at brugerne vil få en naturlig oplevelse uanset deres enhed eller placering. Summen af alle disse forbedringer er normalt en drastisk reduktion i tiden for indskrivning samt øget konverteringsrater,” sagde Bengtsson.

Challenges with emerging crypto KYC solutions

Although it’s notable that crypto KYC solutions are advancing, a number of challenges remain that may result in a lack of adoption. For instance, data privacy is a primary user concern when it comes to KYC processes.

Interestin…

Hold dig informeret med Ethereum News

Bliv opdateret om Cardano News

Udforsk omfattende Dogecoin News lige her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button