Finanzen

CBDCs: Verbreitung weltweit im Fokus der Länder – Alle wichtigen Entwicklungen im Überblick

I mere end to tredjedele af alle lande arbejdes der nu på CBDCs. Ifølge data fra Atlantic Council er denne andel kraftigt steget over de seneste fire år. Digitale centralbankvalutaer er særligt populære i industrialiserede og udviklingslande, hvor de snart kan udgøre 98 procent af verdens BNP.

CBDCs: Så langt er deres udbredelse skredet frem

CBDCs er nu ekstremt udbredte på verdensplan, som de seneste data fra Atlantic Council viser. Forskning fra tænketanken viser, at 69 procent af alle verdens lande arbejder på en digital centralbankvaluta. Arbejdet i forskellige lande er i forskellige stadier.

I mange europæiske lande er der takket være EU blevet igangsat pilotprojekter. I Schweiz er der ifølge Atlantic Council i øjeblikket arbejde i gang med en CBDC. Den schweiziske nationalbank ser dog ikke nogen privatpersoner, men kun finansielle institutioner, der skal bruge den.

I denne henseende adskiller Schweiz sig fra de fleste andre lande, der primært ønsker at udbrede deres CBDCs blandt private brugere. Ifølge egne udsagn ønsker man at opnå en teknologisk udvikling, der gør betalingstjenester mere tilgængelige, mindre komplicerede og hurtigere.

CBDCs er især populære i industrialiserede og udviklingslande. Lande, der arbejder med CBDCs, repræsenterer 98 procent af verdens BNP. Digitale centralbankvalutaer har således været et af de vigtigste emner blandt myndighederne i løbet af de seneste år.

I 2020 arbejdede kun 35 lande på en CBDC, i stedet for de nuværende 134. Blandt G20-landene er der kun en, der afviger fra tendensen – Argentina. Elleve repræsentanter fra G20 har allerede lanceret et pilotprojekt.

Top  Celsius Network afslutter konkurs og begynder udbetaling til kreditorer: Hvad betyder det for investorerne?

Tænketanken kritiserer USA’s holdning

I en samtale med Reuters kritiserer tænketanken USA’s holdning. Præsident Joe Biden bestilte i 2022 udarbejdelsen af en omfattende plan, der skulle føre til lovgivning om krypto og CBDCs.

Indtil videre er planen ikke blevet afsluttet. Den nuværende Biden-regering anses for at være venligt stemt over for en amerikansk CBDC. Republikansk opposition indtager imidlertid en fjendtlig holdning over for CBDCs.

Atlantic Council anser denne konflikt for at være skadelig. I øjeblikket arbejder forskellige centralbanker rundt om i verden på forskellige systemer. Forskellene i disse systemer vil blive større med tiden.

Josh Lipsky fra Atlantic Council ser i dette en fare for USA’s ledende rolle. Hvis USA fortsætter med at afvise en CBDC, er der risiko for en “fragmentering af de internationale betalingssystemer”.

Kritikere mener, at CBDCs er en indgriben i privatlivets fred. Operatører af den digitale centralbankvaluta vil som central institution have fuld kontrol over pengene.

Kryptovalutaer og CBDCs betragtes derfor primært af kryptosamfundet som naturlige modsætninger.

E-Yuan har 260 millioner brugere

Den kinesiske E-Yuan har 260 millioner brugere, selvom den stadig er i testfasen. Dermed er den den største CBDC i verden. Adgangen til pilotprojektet gives ifølge kinesiske myndigheder kun til udvalgte brugere.

Kina har hidtil kun frigivet CBDC’en i 25 byer i Folkerepublikken. Hvornår den fulde version vil være tilgængelig, er endnu ikke kendt. Ifølge Atlantic Council er valutaens fokus i øjeblikket på servicering af turister samt grænseoverskridende betalinger.

Den digitale euro forventes muligvis at blive lanceret allerede i 2025 efter en toårig forberedelsesfase.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button