Finanzen

Europas größte Bank verknüpft Konten mit Chinas digitalem Renminbi: HSBC als Vorreiter in der Nutzung der CBDC

HSBC, den største bank i Europa med base i London, har som den første udenlandske bank i Kina knyttet både private og virksomheds konti til den kinesiske digitale valuta, digital Renminbi.

Den digitale Renminbi, også kendt som e-CNY eller DCEP, bliver mere og mere populær blandt både kinesere og udlændinge. Flere banker undersøger nu muligheden for at integrere den med deres tjenester.

HSBC har allerede i et stykke tid været særligt engageret i at omfavne e-CNY. Private kunder har haft mulighed for at knytte deres e-CNY-wallets til deres konti og tillade automatiske betalinger, og nu kan virksomheder også gøre det samme.

Blandt de første kunder hos HSBC er seks tosprogede uddannelsesinstitutioner i Shanghai, Beijing og andre store byer. Ifølge en direktør for en af ​​uddannelsesinstitutionerne gør e-CNY det lettere for elever og deres forældre at betale for undervisning, samtidig med at det reducerer omkostningerne ved modtagelse af betalinger for skolerne.

Zeng Su, en direktør hos HSBC, ser dette som begyndelsen på noget større. Han ønsker at udvide samarbejdet med reguleringsmyndigheder og andre finansielle aktører for at etablere den digitale Yuan i bl.a. grænseoverskridende betalinger.

En vigtig anvendelse af den digitale Renminbi er internationale betalinger. Sidste år introducerede den kinesiske centralbank det såkaldte mBridge, som skal fungere som en bro mellem e-CNY og international betalingsinfrastruktur.

I september 2023 kunne udlændinge i Kina begynde at indlæse deres e-CNY-wallets med deres internationale kreditkort, hvilket giver nemmere adgang til det kinesiske betalingssystem, f.eks. i online handel.

Selvom interessen for den digitale valuta i Kina endnu er begrænset, er den digitale Renminbi den mest succesrige og avancerede digitale centralbankvaluta.

Top  CoinShares præsenterer imponerende vækst i det andet kvartal 2023

Fremtiden vil vise, om den digitale Renminbi kan blive afgørende for Kinas ambition om at styrke Renminbiens globale position og udfordre dollarens dominans i international handel. Med Kinas tætte handelsforbindelser med resten af verden er der en vis sandsynlighed for, at dette kan ændre sig i de kommende år eller årtier – med en digital valuta som en nøglerolle.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button