Krypto News

Bitcoin: En faszinerende teknologi med et negativt image

Bitcoin: Mere end bare digitalt guld

Kryptovalutaen Bitcoin er blevet kaldt det digitale guld og er ofte forbundet med negative nyheder. Mange ser Bitcoin som kriminelles penge på internettet eller som en risikabel spekulation. Men er det virkelig alt, hvad der er at vide om denne kryptovaluta? Peter Taschler, arrangør af BTC23-messen og indfødt fra Gsies-området, giver indblik i denne fascinerende teknologi i et interview.

En misunderligt emne

“Bitcoin polariserer og bliver ofte misunderligt,” forklarer Taschler. “Der er ofte mange misforståelser, fordi der ikke er et traditionelt firma eller et PR-bureau bag Bitcoin. Derfor er de fleste mediedækninger af Bitcoin negative. Men vi er her for at oplyse,” siger Peter Taschler.

Taschler forklarer, at et meget kontroversielt emne er Bitcoins energiforbrug. Med “minedrift” udvindes kryptovalutaer ved hjælp af specialiseret hardware. Den samlede minedriftsindustri bruger lige så meget strøm over hele verden som Sverige gør på et år. Taschler argumenterer for, at ikke al strøm er ens. “Bitcoin-minedrift bliver mere effektiv der, hvor der er overskudsstrøm. Det kan ses som en måde at udnytte denne overskudsstrøm på,” understreger han. Taschler tilføjer, at han er i kontakt med nogle energiproducenter, der investerer i vindkraft eller vindmølleparker. Operatørerne af parkerne bemærker, at vindkraft er meget mere indbringende, når den kombineres med minedrift.

Det negative stigma om Bitcoin

Selvom Bitcoin har sine skyggesider, som brugen i Darknet og sager som Silk Road (en tidligere online-narkotikabutik), er det vigtigt at understrege, at Bitcoin i dag ikke blot er en valuta for kriminelle. “Bitcoin er langt fra det, det engang var. Det er en meget kedelig niche-teknologi for den almindelige borger,” siger Taschler. Han ser Bitcoin som et sikkert helle for investeringer. Dette giver mening, men kun hvis man investerer på lang sigt. Taschler fraråder klassisk “handel” her. “Hvis man har penge, der kan investeres i 5-10 år, er sandsynligheden meget stor for, at de vil mangedoble sig i den periode.”

Top  Kryptowährungen: Aktuelle Marktentwicklung von Bitcoin und Co. - Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum und andere Kryptos im Plus, während Ripple Verluste erleidet

På spørgsmålet om, hvordan Taschler selv kom ind på krypto-området, siger han: “Jeg har temmelig meget erfaring med kriser: Jeg grundlagde mit eventfirma den 11. september 2001, og finanskrisen i 2008 ændrede mit syn på finansverdenen for altid. I 2008/09 havde jeg en fuld kalender, men efter Lehman Brothers-krisen mistede jeg 75% af mine bookinger. Jeg ønskede at forstå, hvad der foregik, og hvordan det kunne være, at jeg som lille iværksætter i Innsbruck kunne mærke konsekvenserne, bare fordi en bank i Amerika begik nogle fejl.”

Disse erfaringer førte Taschler til den østrigske skoles lære. “Jeg investerede først i sølv og guld og til sidst i Bitcoin.”

Bitcoin: Det nye digitale guld?

Taschler spekulerer tilbage på, hvorfor han ikke forstod denne mulighed tidligere. “Selv jeg tog år om at forstå, at Bitcoin er det nye digitale guld. Jeg plejede altid at have det vigtigt at ‘have noget i hånden’, som man har med en ounce guld. Det er digitalt, grænseoverskridende og deflationær valuta.” Taschler beskriver herefter, at dette er enestående. “I øjeblikket kan milliarder trykkes ud af intet for næsten ingen omkostninger, og det er bekymrende. Man skal altid huske i tankerne: “Der er ikke noget gratis frokost” – nogen betaler altid. Dette er meget anderledes med Bitcoin, der er en øvre grænse på 21 millioner Bitcoins, og det kan ikke ændres. Derudover står minearbejdere bag Bitcoin, som med deres maskiner og strømforbrug faktisk arbejder for nettet. Fremtiden for vores valutasystem er Bitcoin og ikke euro!”

BTC23-messen

“Ideen bag BTC23 er simpel: Vi vil vise folk, at Bitcoin ikke kun er noget for nørder eller kriminelle. Det er en banebrydende teknologi. Vi vil væk fra skyggesiden,” siger Taschler. På den første messe sidste år deltog omkring 850 deltagere. “Det var en god start for at fjerne det negative stigma om Bitcoin og vise, at det er tilgængeligt for alle.”

Top  Mt. Gox-Rückzahlungen führen zu Volatilität auf dem Bitcoin-Markt: Experten sehen BTC als sicheren Hafen.

Afslutningsvis fastslår Taschler: “Bitcoin er kun i begyndelsen, ligesom internettet var i 1990’erne. Jeg kan huske mit første besøg på internettet: Jeg studerede i Innsbruck, og i 1992 besøgte jeg internettet for første gang – det var ret kedeligt og ikke noget specielt. Efter en sommer på Gsieser-alm besøgte jeg internettet igen, og jeg var overvældet over, hvad der var sket på bare 3-4 måneder.” Næste år på denne tid vil avisernes forsider være fyldt med nyheder om Bitcoin. På messen kan besøgende forvente foredrag om økonomi, teknologi, kunstig intelligens og kryptovaluta. Det vil blive diskuteret bankernes rolle og regulering, tilpasninger og tendenser, betalinger og lynnetværk, minedrift samt energi. Blandt eksperterne fra krypto- og erhvervslivet er kendte personligheder som Michael Saylor, Daniel Stelter, Giacomo Zucco, Max Hillebrand og Rahim Taghizadegan. Messen finder sted fra den 14. til den 17. september i Innsbruck.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button